Így készül Katar a 2022-es foci-vb-re

Fotó: insidethegames.bizA 2022-es labdarúgó-világbajnokság házigazdája, Katar 2021-ben 63 sporteseménynek, közte több világversenynek ad otthont.

Az arab ország olimpiai bizottsága által kiadott idei versenynaptár főbb eseményeit ismertetve az insidethegames.biz kiemelte, hogy januárban, Dohában bonyolítják le az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi selejtezőjét. Ugyancsak az emírségek fővárosában tartják a labdarúgó-klubvilágbajnokságot a jövő hónap első két hetében, ahogyan az afrikai futball szuperkupájának február elsején esedékes döntőjét is.

Márciusban a ritmikus gimnasztika képviselői világkupa keretében találkoznak, míg az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat katari állomását május utolsó péntekére tervezik. A világ leggazdagabb országai közé tartozó, kevesebb mint hárommilliós lélekszámú miniállamban bonyolítják le az ázsiai asztalitenisz-bajnokságot is szeptember első felében.

A portál ismertetőjében megemlítette, hogy Katar - amely tavaly decemberben elnyerte a 2030-as Ázsiai Játékok rendezési jogát is - eddig csaknem 145 ezer koronavírus-fertőzöttről és 245 halálesetről számolt be.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?