banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Hosszabbításban hódította el a Magyar Kupát az Újpest a Fehérvár ellen

Az Újpest FC nyerte a labdarúgó Magyar Kupa 2020–2021-es kiírását: a lila-fehérek hétfőn a Puskás Arénában rendezett döntőben hosszabbítás után 1–0-ra győzték le a MOL Fehérvár FC-t.

Ugyan az igazi kupadöntős hangulat messze volt, a Puskás Aréna alsó karéjaiban helyet foglaló nézők hangja így is sokat dobott az összecsapáson, főként a koronavírus-járvány miatt alkalmazott zárt kapus mérkőzésekhez képest.

A várakozásoknak megfelelően a fehérváriak irányították a játékot, az Újpest szinte csak a védekezéssel volt elfoglalva. A két csapat rendkívül gyenge első félidőt produkált egyetlen kaput eltaláló lövéssel, igaz, Ivan Petrjak próbálkozása olyan rosszul sikerült, hogy még hazaadásnak is gyenge volt.Visszatérhettek a nézők a lelátóra – a székesfehérvári drukkereknek nem sok örömük telt benne | Fotó: MTI

A második félidőre valamelyest javult az iram és a játék is, az Újpest előtt adódhatott volna egy nagy lehetőség, de a Junior Tallóval szemben elkövetett, szabad szemmel egyértelműnek tűnő büntetőt nem adta meg a játékvezető. Az újpesti kispadosok el is veszítették a fejüket, az eset után egy tárgyat a pályára dobó Jovan Baosic piros, majd Michael Oenning vezetőedző sárga lapot kapott.

A folytatás sem hozott helyzeteket, ugyanakkor már jóval harcosabb volt az összecsapás, amely hosszabbításba torkollott. A ráadást a fehérváriak már emberhátrányban kezdték, mivel Adrian Rus a 90. percben megkapta második sárga lapját. Szabics Imre vezetőedző a ráadás előtt becserélte Alefet, de a brazil középpályás egy perc alatt két sárgát gyűjtött be, így mindössze hét perc után mehetett zuhanyozni, a fehérváriak pedig kilenc emberrel maradtak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az Újpest óriási lendülettel támadta le a kettős emberhátrányban futballozó fehérváriakat, és mindössze négy perc alatt gólra váltotta a létszámfölényt.

A ráadás második felében az Újpest könnyedén eldönthette volna a találkozót, de rendre hiba csúszott a támadásokba, a fehérváriak viszont már nem tudtak helyzetbe kerülni.

Az Újpest ezt megelőzően nyolc tétmeccsén volt nyeretlen a fehérváriakkal szemben, akiket legutóbb 2019 szeptemberében győzött le. A mostani bajnoki szezonban a MOL Fehérvár FC 5–1-re, 5–0-ra és 4–0-ra ütötte ki a lila-fehéreket.A koszovói Lirim Kastrati szerezte a győztes gólt | Fotó: MTI

Michael Oenning a találkozót követően elmondta, ez egy fantasztikus nap a klub életében, ráadásul különösen nagy győzelem a stadionba visszatérő szurkolók miatt, akiknek a támogatása sokat jelentett a csapatnak. Hozzátette, az első húsz percben kissé beszorította őket a Fehérvár, de percről percre javult a játékuk. A német tréner megjegyezte, a ráadásban sikerült gólra váltaniuk a helyzetüket, a riválisnak pedig kilenc emberrel már nem volt esélye egyenlíteni.

„Tisztelettel győzünk és büszkén veszítünk" – mondta Szabics Imre, a fehérváriak mestere arra utalva, hogy saját magukban keresik a hibát, nem a bíró döntéseiben. „Az első félidőben domináltunk, rendben volt a játékunk. A második félidőben viszont nem találtuk a jó megoldásokat, ami görcsössé tett minket, az Újpest pedig belejött a mérkőzésbe. Természetesen van hiányérzetem, sokat kell dolgoznunk azon, hogy ilyen helyzetekben megtaláljuk a megoldást egy mélyen védekező csapat ellen" – nyilatkozta.Európai kupaszereplést ért a győzelem | Fotó: MTI

Az Újpest 2018 után hódította el újra a trófeát, összességében pedig 11. alkalommal diadalmaskodott. Sikerével az Újpest indulhat a Konferencia Liga első kiírásában. Nagy valószínűséggel a MOL Fehérvár FC is csatlakozik hozzá bajnoki másodikként vagy harmadikként, mivel a negyedik Paksnak már csak matematikai esélye van megelőzni az NB I hétvégi zárásakor.

Magyar Kupa, döntő:
Újpest FC–MOL Fehérvár FC 1–0 (0–0, 0–0, 1–0) – hosszabbítás után
Puskás Aréna, 4500 néző, jv.: Bogár
gólszerző: Kastrati (101.)
piros lap: Baosic (68., a kispadról), illetve Rus (90.), Alef (97.)

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?