Hóemberekkel töltik meg a lelátókat a Sepsi OSK szurkolói

Fotó: Facebook/Sepsi OSK szurkolók hivatalos oldalaEredeti ötlettel dobja fel a járvány miatt zárt kapus focimérkőzés hangulatát a sepsiszentgyörgyi Székely Légió szurkolótábor: hóemberekkel töltik meg a stadion lelátóit, és piros sálakat, szalagokat akasztanak ezek nyakába.

Remények szerint az élvonalbeli Sepsi OSK focicsapat szombati Astra Giurgiu elleni mérkőzésén tele lesznek a lelátók piros-fehér hóemberekkel, így a házigazda csapat valamelyest érezheti a szurkolók „jelenlétét” és támogatását.

A hóemberépítés ötletgazdája Popa Anna Mária a sepsiszentgyörgyi Andrei Muresanu színház igazgatója, aki lelkes foci szurkoló. Kezdeményezését felkarolta a Székely Légió szurkolótábor és felhívást fogalmaztak meg a sepsiszentgyörgyiek fele. „A jelenlegi helyzetben, ha személyesen nem is lehetünk ott a stadionban, azért meg tudjuk mutatni, hogy vagyunk, és hogy kitartunk a csapat mellett!” – írják.

„Gyertek, töltsük meg a lelátót hóemberekkel! Szurkolótáborunk, a Székely Légió megkér mindenkit, hogy csütörtök és a pénteki nap folyamán ráérés szerint menjen ki a stadionba és építsen egy hóembert, amelyet helyezzen el a lelátói székekre. Reményeink szerint alapanyag lesz bőven, nem számít, ha kicsi, ha nagy, ha csámpás, ha kövér, ha sovány, csak hóember legyen”, így szól a Székely Légió felhívása. Hozzáteszik: Fontos, hogy a hóembereket öltöztessék fel sállal, szalaggal, a lényeg, hogy piros-fehér legyen. Ezeket a stadion főtribünjének kivételével bármelyik szektorba el lehet helyezni!

/HU/ FIGYELEM, TÖLTSÜK MEG A LELÁTÓT HÓEMBEREKKEL! A jelenlegi helyzetben, ha személyesen nem is lehetünk ott a...

Közzétette: Sepsi OSK szurkolók hivatalos oldala-Suporteri-Fans page – 2021. január 20., szerda

A szurkoló hóemberek ötletét egyeztették a Sepsi OSK fociklubbal is, a sepsiszentgyörgyi stadionba szabad a bejárás, hiszen a pálya körül lévő futópályát rendszeresen használják a szaladók. A kezdeményezők kijelölték a hóembereknek fenntartott szektorokat, amelyek a főtribünnel szemben vannak, így a szombati mérkőzést közvetítő tévék képernyőjén is látszani fognak a piros-fehér hóemberek. Bár az időjárás némileg felmelegedett, a sepsiszentgyörgyi stadion környékén bőven van alapanyag a hóember építéshez és a kissé vízes hó jobban is tapad.  

A Sepsi OSK szombaton 12.30-kor hazai pályán mérkőzik meg az Astra Giurgiu együttesével a Liga 18. fordulójában.

Kapcsolódók

Kimaradt?