Harry Kane ott folytatta Bajorországban, ahol a Tottenhamnél abbahagyta

Harry Kane parádés formában kezdte németországi pályafutását: az első öt bajnokiján hét gólt szerzett a Bayen München színeiben.

Fotó: Agerpres/EPAA Tottenhamtől 100 millió euróért vett Harry Kane ebben az idényben hét tétmérkőzésen nyolc gólt és négy gólpasszt jegyez, a hétvégi, Bochum elleni bajnokin (7–0) háromszor talált be, és adott két gólpasszt is. A 86-szoros angol válogatott játékos máris megdöntött egy rekordot Németországban: az első öt Bundesliga-mérkőzésén hét gólt szerzett, eddig Gerd Müller, Miroslav Klose és Mario Mandzukic tartotta a csúcsot öt találattal. Az angol futballista Németországba szerződését sokan kétkedve fogadták, ám Harry Kane eloszlat minden kétséget a teljesítményével, új klubjában is ott folytatta a gólgyártást, ahol Angliában abbahagyta.

„Habár könnyűnek tűnhetett, nehéz volt a Bochum elleni bajnoki – idézte a klub oldala a 30 éves Harry Kane-t. – Mindenki remekül játszott, gyorsak voltunk, és a széleken nagy sebességet diktáltunk. Örülök, hogy gólokkal tudom segíteni a Bayern Münchent, kiválóan érzem magam Németországban, egyre jobban megismerem a csapattársaimat. Remélem, még sok lehetőségem lesz gólt szerezni a Bayernben.”

Harry Kane legközelebb kedd este növelheti góljai számát, ám nem lenne meglepetés, ha Thomas Tuchel vezetőedző pihentetné klasszisát a harmadosztályú Münster elleni Német Kupa-találkozón.

Kapcsolódók

Kimaradt?