Hansi Flick a német válogatott új szövetségi kapitánya

Fotó: dfb.deA Német Labdarúgó-szövetség (DFB) hivatalos közleményben jelentette be, hogy az Európa-bajnokság után Hansi Flick veszi át a német válogatott irányítását a távozó Joachim Löwtől.

Az 56 éves szakember a 2024-es hazai rendezésű Eb végéig kötelezte el magát, a fizetése a Bild szerint kevesebb – nagyjából évi 6.5 millió euró – lesz annál, mint amennyit a Bayernnél kapott.

„Minden meglepően gyorsan ment az aláírásnál, nagyon boldog vagyok, hogy ősztől a nemzeti együttesnél dolgozhatom – idézi Hansi Flicket a német szövetség honlapja. – Alig várom, hogy munkába álljak, rengeteg kiváló kvalitású játékost látok, különösen a fiatalok között – ezért is várhatjuk optimistán a közelgő tornákat, például a 2024-es hazai Eb-t. Oliver Bierhoff (a DFB igazgatója – a szerk.) személyében erős, megbízható segítő lesz mellettem, de ugyanez igaz a stábra is, így hosszas összeszokási szakasz nélkül láthatunk munkához. Most azonban nem a fontos, hogy mi lesz szeptembertől, az Európa-bajnokságra kell fókuszálni. Minden jót kívánok Jogi Löwnek, Marcus Sorgnak és Andy Köpkének, a csapatnak pedig minél sikeresebb szereplést. Jogi Löw mindenkinél jobban megérdemli, hogy sikeresen zárja a karrierjét a nemzeti együttesnél.”

Flick távozását áprilisban jelentette be a sorozatban kilencedik Bundesliga-elsőségét begyűjtő bajor sztárcsapat. Helyét az RB Leipziget – Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik csapatát – irányító Julian Nagelsmann veszi át. Az 56 éves Flick – aki tavaly nyáron Bajnokok Ligáját, összesen pedig hét trófeát nyert a Bayernnel 2019-es kinevezése óta – 2006 és 2014 között Joachim Löw segítője volt a nemzeti csapatnál, így ott volt a stábban a németek világbajnoki címénél. Ami Löwöt illeti, a DFB még március elején megerősítette, hogy a 61 éves tréner az idei kontinenstorna után távozik a válogatottól.

Az idei Eb-t június 11. és július 11. között rendezik 11 európai városban, közte Budapesten és Bukarestben. A németek a magyar válogatottal, a portugálokkal és a franciákkal szerepelnek azonos négyesben.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?