EURO 2000: közzétették a magyarokkal azonos csoportban szereplő németek keretét

Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerda délután közzétette annak a 26 játékosnak a nevét, akire számítana az egy hónap múlva kezdődő Európa-bajnokságon. Mint ismeretes, a magyar válogatottal azonos csoportban szereplő Nationalelf június 23-án fogadja Münchenben Marco Rossi csapatát.

Joachim Löw a sajtótájékoztatón elmondta, nem bánta meg, hogy az utóbbi időben nem hívta a válogatottba Mats Hummelst és Thomas Müllert, mivel „a fiatal játékosoknak meg kellett adnia a lehetőséget a fejlődésre”, ám „mivel egy sikeres Eb-szereplés minden felülír”, újra kellett gondolniuk a rutinosabb játékosok beválogatását.

Meghívót kapott a 10-szeres német válogatott, a Nationalelfben legutóbb 2016-ban pályára lépő Kevin Volland is. A Monaco csatárával kapcsolatban Löw úgy fogalmazott: „láttuk, hogyan teljesített Franciaországban: gólveszélyes és fizikailag erős, így biztosan a segítségünkre lesz”. A keretben ott van a német válogatottban eddig egyszer, még 2014-ben pályára lépő Christian Günter is: Löw szerint a Freiburg 28 éves csapatkapitánya szinte minden területen sokat fejlődött, ezért készülhet a kontinensviadalra. A listán ott van Jamal Musiala neve is: a Bayern München 18 éves támadó középpályása idén márciusban debütált a német válogatottban, Löw pedig az Eb-re is magával viszi.

A 26 fős keretből 17-en a Bundesligából érkeznek majd, hat játékos a Premier League-ből, további egy-egy pedig a La Ligából, a Serie A-ból és a Ligue 1-ből.

A francia válogatott kedden hirdetett keretet az Eb-re, míg harmadik csoportellenfel, a címvédő portugálok csütörtökön hozzák nyilvánosságra kontinenstornára utazó játékosok névsorát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?