Férfi vízilabda Eurokupa: a Szolnok nyerte a magyar házi döntőt

A Dózsa 25-22-es összesítéssel múlta felül az OSC-t.

A Szolnoki Dózsa nyerte a férfi vízilabda Eurokupa 2020/21-es kiírását. A Tisza-parti együttes ötméteresek után hódította el a trófeát az OSC-vel szemben a finálé szombati visszavágóján. A két magyar csapat vívta finálé budapesti felvonására a szolnokiak háromgólos előnnyel érkeztek, miután az első meccset 14–11-re megnyerték. Az OSC azonban az ötgólos Erdélyi vezérletével ledolgozta a hátrányát.

Sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, a harmadik negyed végén az eredményjelző 7-7-es döntetlent mutatott. A zárófelvonásban aztán megtáltosodott az OSC, és Hárai remek találatával 4-1 megnyerve a játékrészt, egyenlített összesítésben. Következtek az ötméteresek, amiben a világ- és Európa-bajnok Nagy Viktor verhetetlennek bizonyult, Erdélyi, Csacsovszky és Salamon próbálkozását is hárította, míg a túloldalon Filipvoc, Nagy és Konarik sem hibázott. Ezzel 11-11 lett a visszavágó eredménye, a párharcot pedig a Szolnak nyerte 25-22-es összesítéssel.  

Ezt megelőzően a 1996/97-es szezonban rendeztek magyar finálét európai kupasorozatban: akkor a LEN Kupát a Ferencváros nyerte meg az UTE előtt. A kupa utódját, az Eurokupát korábban kétszer nyerte meg magyar együttes, mindkét alkalommal a Ferencváros, a 2016/17-es idényben és egy évvel később.

A Szolnok a 2017-es Bajnokok Ligája-sikerét követően immár a második számú európai kupát is magáénak tudhatja.

(Nyitókép: MTI)

Kapcsolódók

Kimaradt?