Vizes vb: ezen a napon csak ezüst termett a magyaroknak (helyszíni tudósítás)

A Duna Arénában rendezett úszódöntőkön szerzett két ezüstérem után, a margitszigeti Hajós Alfréd Uszodában a férfi magyar vízilabda válogatottnak sem sikerült szintet lépnie. A Horvátország elleni világbajnoki döntőt 6-8-ra elveszítették Vámosék és elszalasztották azt a lehetőséget, hogy 7200 néző előtt ünnepelhessenek. 

Ünnepeltek viszont a horvátok, akik a hagyományos fürdőzés után az őket elkísérő 200 szurkolójukkal őrjöngtek a medence partján. A Maszol kiküldött tudósítója az alábbi felvételt készítette a fiesztáról.

Eredmény
Horvátország-Magyarország 8-6 (4-0, 0-2, 2-2, 2-2)
góldobók: Sukno 3, Garcia 2, Loncar, Jokovic, Macan 1-1, illetve Vámos 3, Török, Erdélyi, Manhercz 1-1

Rosszabbul nem is kezdhetett volna a magyar válogatott a világbajnoki döntőben, az első negyed végén dörzsölgették a szemüket a Hajós Alfréd Uszodát zsufolásig megtöltő magyar szurkolók, ugyanis 8 perc után az eredményjelző 0-4-et mutatott. A horvátoknak minden lövés beakadt, a magyaroknak még emberelőnyből sem sikerült gólt lőniük. A vezetést a nyugat-balkániak csapatkapitánya, Sandro Sukno szerezte meg, majd Loncar, Jokovic és Macan is betalált Nagy Viktor kapujába.

Ezek után egy kisebb csodával ért fel az, ami a második negyedben és a harmadik negyed elején történt, ugyanis Vámos, Török, Erdélyi és Manhercz találataival 4-4-re egyenlített a magyar válogatott. Egy szerencsétlenül megpattanó Javier Garcia lövéssel ismét visszavette a vezetést a horvát válogatott, majd ugyanő növelte kettőre a vendégek előnyét.

Az utolsó negyedben Sukno háromra növelte a horvátok vezetését (4-7), majd Vámos két bombája után visszatért a remény a magyar táborban, viszont, amikor Sukno ismét betalált, akkor már tudni lehetett, hogy ma nem a magyar himnusz akkordjai fognak felcsendülni a Margitszigeten.

Összességében elmondható, hogy a horvátok megérdemelten lettek világbajnokok, nem csupán a döntőbeli teljesítményük alapján, hanem amiatt is, hogy az elődöntőben le tudták győzni az előzetesen toronymagas favoritnak tartott szerb együttest.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?