Férfi kosárlabda Euroliga: Hanga Ádám vezetésével egyenlített Belgrádban a Real Madrid

A Real Madrid Hanga Ádám remek teljesítményének is köszönhetően nyert a szerb Partizan vendégeként, így 2-2-re egyenlített az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban a férfi kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében.

A magyar válogatott klasszisa a 85-78-ra megnyert összecsapáson 15 pontjával Walter Tavaressel holtversenyben csapata legeredményesebbje volt, 21 percet töltött a parketten, volt még három gólpassza és két lepattanója is. Hanga főként a triplavonalon kívülről volt nagyon hatékony, öt hárompontos kísérletéből három jó volt.

A Real így 2-0-s hátrányból egyenlítette ki a párharcot, amelyet jövő szerdán hazai környezetben zárhat le.

„Amiért jöttünk, azt megcsináltuk, de a neheze még hátra van. Úgy tudom, az Euroliga történetében senki sem fordított még 2-0-s hátrányból, mi lehetünk az elsők. Nagyon együtt volt ma a csapat, szívvel-lélekkel küzdöttünk és hazavittük a párharcot. Nagyon nehéz egymás után háromszor legyőzni valaki, de bízom benne, hogy otthon, telt ház előtt ki tudjuk harcolni a továbbjutást" - nyilatkozta a találkozót követően az M1 aktuális csatornának Hanga Ádám, aki a második félidő elején két személyit is beszedett, így gyorsan le kellett ülnie, de mint elmondta, egy Real Madrid szintű csapatnál minőségi pótlás érkezett a kispadról, így igazi csapatként diadalmaskodtak.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?