banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Férfi kézi BL: a Szeged ismét legyőzte a Vardar Szkopjét

A MOL-Pick Szeged házigazdaként 34-33-ra legyőzte az északmacedón Vardar Szkopje csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójából csütörtökre halasztott mérkőzésen.

A két csapat vasárnapi meccsét 28-26-ra nyerték a szegediek Szkopjéban.

Fotó: MTIA hazaiak keretéből az Achilles-ín-sérüléssel bajlódó horvát jobbátlövő, Luka Stepancic hiányzott. A tavalyi év legjobb kézilabdázójának éppen csütörtökön megválasztott beálló, Bánhidi Bence a kispadról nézte végig a találkozót, de ujjsérülése miatt nem lépett, és a hírek szerint körülbelül négy hétig nem is léphet pályára. A csoportban sereghajtó vendégektől Borko Risztovszki hiányzott, Marko Vujin pedig szerdán távozott a klubtól.

Nyitott védekezéssel kezdett a Szeged, de ezzel csak az első öt percben gyűlt meg a baja a Vardarnak. A 13. percben az északmacedónok átvették a vezetést, majd horvát légiósaik, Ivan Cupic és Lovro Jotic vezérletével őrizték előnyüket. Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedző kapust cserélt, majd a 22. percben időt kért, mert nem volt elégedett csapata védekezésével, amely azonban a folytatásban sem javult, ráadásul támadásban is egyre többet hibáztak a házigazdák. Háromgólos hátrányba került a Szeged, és az első félidőben hét találatig jutó Bodó Richárd remeklése ellenére 19-17-re vezetett a Vardar a szünetben.

Nagyot változott a játék képe a második félidő elején, a szegediek támadásban és védekezésben is javultak, és Dean Bombac irányításával egy 10-2-es sorozattal negyedórán belül tetemes előnybe kerültek (27-21). Fotó: MTIAz északmacedónok kihasználták, hogy ellenfelüknek sok időt kellett emberhátrányban töltenie, egy 5-1-es szériával felzárkóztak, sőt négy perccel a vége előtt már csak 31-30-ra vezetett a Szeged. A hajrában a hazaiaknak Mikler Roland védéseire alapozva sikerült megőrizniük minimális előnyüket.

A mezőny legeredményesebb játékosa Ivan Cupic volt kilenc góllal, a szegedieknél Bodó Richárd hét, Bogdan Radivojevic hat alkalommal talált be. Mikler nyolc, a vendégeknél Robin Cantegrel 13 védéssel zárt.

A két csapat 12. egymás elleni tétmeccsén két döntetlen és hat macedón siker mellett a szegediek negyedszer győztek.

Az öt győzelemmel és öt vereséggel az A csoport ötödik helyén álló MOL-Pick Szeged jövő csütörtökön a lengyel Lomza Vive Kielce csapatát fogadja a BL csoportkörében, a nyolc sikerrel, egy döntetlennel és három vereséggel a B csoportban második helyezett Telekom Veszprém pedig ugyanazon a napon a horvát PPD Zagreb otthonában lép pályára.

Kapcsolódók

Kimaradt?