Félmillió eurós büntetést kapott Mané, mert szájon csapta Sanét

Fotó: Twitter/Bayern MünchenEgy meccses felfüggesztéssel és 500 ezer eurós pénzbírsággal büntette a csapattársát, Leroy Sanét megütő játékosát, Sadio Manét a Bayern München labdarúgócsapata.

Az incidens a 3-0-s vereséggel zárult Manchester City elleni BL-mérkőzést követően történt a bajorok öltözőjében, ahol Sadio Mané, a Bayern szenegáli támadója az öltözőben ököllel arcon ütötte csapattársát, Leroy Sanét.

Sejthető volt, hogy a balhé nem marad következmények nélkül, a német sajtóban még az is felmerült, hogy Manét esetleg elküldik a csapattól, végül azonban kevésbé drasztikus büntetést kapott. A Bayern hivatalos honlapján csütörtökön délután bejelentette, hogy a csapat hétvégi, Hoffenheim elleni bajnokiján a támadó nem lesz tagja a keretnek, emellett 500 ezer eurós pénzbírsággal is sújtják.

A balhé másik főszereplőjéről, Sanéról egy szó sem esik a közleményben, pedig nyilvánvaló, hogy neki ugyanúgy köze volt a dolgok elfajulásához. A német T-online is beszámolt a terjedő sajtóhírekről, miszerint Sané rasszista beszólása volt az ütés közvetlen előzménye. Legalábbis egy bennfentes szenegáli újságíró, Papa Mahmoud Gueye, aki több mint tíz éve jó barátja Manénak, azt állítja, hogy Sané azt vágta csapattársa fejéhez: „fekete szar”. Mané ökle ezután lendült.

Mané tavaly nyáron igazolt a Liverpool csapatától a bajorokhoz, a hírek szerint 32 millió euró körüli átigazolási díj ellenében, azonban egyelőre nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. 20 Bundesliga-találkozón lépett pályára a német rekordbajnok színeiben, ezalatt mindössze 6 alkalommal volt eredményes.

Kapcsolódók

Kimaradt?