FIFA-ranglista: Magyarország egyet előre, Románia egyet hátra lépett

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) közzétette a március 31-től érvényes világranglistáját. A mostani rangsor – amelyen a magyar válogatott egy helyet javítva a 40., Románia pedig egy helyet rontva a 48. – különösen nagy jelentőséggel bír, hiszen ez adja az alapját a katari világbajnokság csoportbeosztásának sorsolásakor.

A Marco Rossi vezette magyar labdarúgó-válogatott a legutóbbi, februári ranglistán a 41. helyen állt. A szerbek elleni vereség és az északírek ellen győzelem után egy pozíciót javítva a 40. 

Mint írtuk, Edward Iordanescu bemutatkozása nem sikerült túl fényesen a román válogatott kispadján, a trikolórok előbb 1-0-ra kikaptak Görögországtól, majd 2-2-es döntetlent játszottak Izraellel. A román válogatott a jelenlegi világranglistán egy helyet rontva a 48. pozíciót foglalja el.

Az élen Brazília megelőzte a februárban még éllovas Belgiumot. A harmadik a világbajnoki címvédő Franciaország. Magyarország Nemzetek Ligája-ellenfelei közül Anglia az 5., az Európa-bajnok Olaszország a 6., Németország a 12. helyen áll.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?