Ezt már csak elrontani lehet? – A Gracenote szerint fél lábbal már kijutott az Eb-re a magyar válogatott

Fotó: MTIA statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak a szeptemberi selejtezők után 97 százalékos esélye van kijutni a jövő évi Európa-bajnokságra.

A magyar válogatott tíz pontjával és egy meccsel kevesebbet játszva a G csoport éléről várja az Eb-selejtezők október 14-i folytatását. Júniusban még kilencven százalékra kalkulálták a magyarok egyenes ági kvalifikációját – írja az M4Sport. Az újabb két forduló elteltével, melyből csak az egyiken, Szerbia idegenbeli legyőzésekor volt érdekelt Marco Rossi csapata, a számok alapján már-már biztosnak tűnik a részvétel a 2024-es németországi tornán.

Matematikailag még egyetlen válogatott sem csatlakozott a házigazdához, ám Portugália (99,99 százalékkal), Franciaország, Anglia, Ausztria, Belgium, Skócia és Horvátország is minimum 99 százalékos kijutási eséllyel várja a folytatást.

De a magyaron kívül a spanyol, a svájci, a holland válogatott kijutása is a küszöbön áll (97%). Szerbia kilátásait is magasra teszi a kimutatás (93 százalékra), míg Csehországét, amellyel felkészülési mérkőzésen 1–1-et játszott a magyar csapat, valamicskével ez alá (86 százalékra).

Románia helyzete egyelőre nem túl biztató, a Gracenote-nál a kijutásra pályázó húsz válogatott rangsorának végén áll 66 százalékkal, a szlovákoknak 64%, míg a finneknek 60% esélyt jósolnak.

A rendező mellé a tíz Eb-selejtezőcsoportból az első két-két válogatott egyesen ágon jut ki (20 csapat), a fennmaradó három hely pedig – a Nemzetek Ligája legutóbbi végeredménye alapján – pótselejtezőn talál gazdára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?