Erste Liga: egy lépésre a döntőtől a Csíkszeredai Sportklub

Hatalmasat küzdött és hátrányból fordította a maga javára az elődöntő negyedik mérkőzését a Csíkszeredai Sportklub az FTC-Telekom csapata ellen. A székelyföldiek összesítésben 3-1 arányban vezetnek a párharcban és egy diadalra vannak a döntőtől. A Brassó Debrecenben órisái feltámadást mutatott be és három gólos hátrányról felállva győzött.

Csíkszeredai Sportklub - FTC-Telekom

Negyedik alkalommal feszült egymásnak az Erste Liga előző kiírásának két társbajnoka, hogy eldöntsék, melyikük szerzi meg az esélyt az újabb diadalra, azaz az erdélyi, vagy a budapesti csapat jut a bajnokság döntőjébe. Az előző mérkőzések fáradtsága talán ezen az összecsapáson jött ki legjobban, nem diktáltak nagy iramot a csapatok az első harmadban. A színvonal hagyott némi kívánnivalót maga után, ennek ellenére nem unatkozhattak azok, akik bekapcsolódtak a mérkőzés közvetítésébe, mert a küzdelemre ezúttal sem lehetett panasz. A játékosok mentek előre becsülettel, sok ütközéssel tarkított játék folyt a jégen. Feltűnő volt, hogy a játékvezetők engedték a kemény hokit, egész mérkőzés alatt alig ítéltek kiállítást. Ezzel együtt járt a feszültség növekedése is a pályán, az ütközések, apróbb durvaságok nyomán hol egyik, hol másik kispadról érkezett zajos tetszés-, vagy nemtetszés nyilvánítás és a jégen lévő játékosok is többször összeszólalkoztak. Azért hokiztak is a csapatok, a Ferencváros lemásolta az előző nap forgatókönyvét és az első negyedóra letelte előtt Tóth Gergely vezetést szerzett a zöldeknek (0-1).

A második játékrészben hamar egalizált a hazai gárda, a rájátszásban csúcsformában jégkorongozó Combs volt eredményes a 25. percben (1-1). Egy páros kiállítást és több kapuvasat is feljegyezhettünk a középső harmadban, na meg még egy ferencvárosi gólt. A 36. percben Sági talált be, így vendégelőnnyel fordultak a záró húsz percre a csapatok (1-2).

Az utolsó harmadban sokáig nem változott a játék képe, ám az 52. és az 53. percben gyors egymásutánban kétszer is eredményes volt a Sportklub. Előbb Blakcwater, majd ismét Combs volt eredményes (3-2). A továbbiakban mindent megpróbáltak a budapestiek, ám nem sikerült kiegyenlíteniük, maradt a hazai győzelem. A párharcban 3-1 arányban vezet a Sportklub és mindössze egy győzelemre van szüksége, hogy döntőbe kerüljön. Ennek megszerzésére legközelebb kedden adódik lehetőségük Beczééknek a Tüskecsarnokban.

Edzői értékelések:
Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub:
Tudtam, hogy a legjobbját fogja nyújtani a Fradi, nekünk is estek, főleg a második harmad végén szorítottak a kapunkhoz, de hősiesen védekeztünk. 1-2-nél a második szünetben mondtam a srácoknak, hogy ne nézzék, hogy mi vagyunk hátrányban, ne foglalkozzanak az eredménnyel, csak menjenek előre és sikerülni fog. Fontos, hogy a rájátszásban rövid memóriád legyen, gyorsan el kell felejtened a rossz és jó dolgokat is, hiszen pillanatok alatt változhatnak a dolgok. Mi így is tettünk. Mindkét nap 1-2-ről fordítottunk és nyertünk. Az utolsó pillanatig harcoltak a srácok, három sorral kellett felállunk, így nekünk fárasztóbb volt, de önfeláldozóan a végsőkig küzdve sikerült.
Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: Úgy gondolom, hogy az első 40 percben uraltuk a meccset. A második harmadban különösen sok lehetőségünk volt, egymás után három kapuvasat is lőttünk, ha azokat tudjuk értékesíteni, akkor meg tudtuk volna nyerni ezt a mérkőzést. De ez jégkorong mérkőzés és gólra játsszák. Az ellenfél kevesebb helyzetből több gólt lőtt, ez az ami számít.

Fotó: Pál Zoltán | Csíkszeredai Sportklub 

Az elődöntők másik összecsapásán óriási feltámadást produkált a Debrecenben vendégeskedő Brassói Corona. Bár a vendégek szerezték meg a vezetést, a 25. percre 5-2-es előnyt kovácsolt a DEAC. Kevesen gondolták ekkor, hogy az utolsó húsz percnek vendégvezetéssel fognak nekifutni a felek. Pedig pontosan ez történt, a Brassó óriásit ment és 12 perc alatt négy gólt szerezve a maga javára fordította az állást (5-6). Az utolsó játékrészben nem tudott megújulni a Debrecen, a végén a kapuslehozatal is a vendégeknek kedvezett, akik Molnár Zoltán üres kapus gójával pontot tettek a mérkőzés végére. A Brassó két idegenbeli győzelmével kiegyenlítette a párharc állását. Folytatás kedden Brassóban.

Kapcsolódók

Kimaradt?