Elmarad az U19-es férfi és női labdarúgó Európa-bajnokság

Az UEFA végrehajtó bizottsága kedden úgy döntött, hogy a koronavírus járvány miatt idén nem rendezi meg az U19-es férfi és női Európa-bajnokságot. A férfiaknál Románia lett volna a házigazda. Székelyföldi játékosok is lemaradtak a tornáról.

Az U19-es Európa-bajnokság elmaradása több székelyföldi játékost is érint – számolt be honlapján az FK Csíkszereda. A csíkszeredai klub játékosai közül Szondi Botond, Casiadi Bakó Soma és Suciu Toni többször is tagja volt már a korosztályos válogatottnak. Rajtuk kívül szintén kapott meghívót a piros-feketék egykori neveltje, Corbu Marius, aki jelenleg a Puskás Akadémia FC NB1-es csapatának tagja.

A kontinenstornát június 30. és július 13. között rendezték volna meg, a férfiak esetében Románia látta volna vendégül a nyolccsapatos mezőnyt. A járványhelyzet miatt az UEFA végrehajtó bizottsága kedden úgy döntött, hogy a fiatal sportolók egészsége mindennél fontosabb, ezért idén nem szervezik meg az eseményt – jelentette be hivatalos Twitter csatornáján a szervezet.

Az UEFA honlapján további indoklásként megjelent, hogy igen nehéz lett volna a rendező országok által a pandémia miatt hozott utazási korlátozások mellett a tornák hatékony lebonyolítása. A bizottság döntése azt is jelenti egyben, hogy immár két év telt el a legutóbbi U19-es kontinenstornák után, mivel a járvány miatt már tavaly sem rendezték meg a viadalokat. A hölgyek esetében Fehéroroszországban szervezték volna meg az eseményt. Az idei U17-es Eb-k elhalasztásáról már korábban döntött a szervezet.

(Borítókép: uefa.com)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?