EURO 2020: A dánok győztek a csehek ellen a harmadik negyeddöntős mérkőzésen

A dán válogatott 2–1-re legyőzte a cseh csapatot a labdarúgó Európa-bajnokság első szombati negyeddöntőjében.

A dánok a szerdai, londoni elődöntőben a 21 órakor kezdődő, római Ukrajna–Anglia összecsapás továbbjutójával játszanak. A másik ágon, kedden ugyancsak a Wembleyben Olaszország–Spanyolország-mérkőzést rendeznek.

Európa-bajnokság, negyeddöntő:
Dánia–Csehország 2–1 (2–0)
Baku, Olimpiai Stadion, 16 306 néző, v.: Björn Kuipers (holland)
gólszerzők: Delaney (5.), Dolberg (42.), illetve Schick (49.)
sárga lap: Krmencik (84.), Kalas (86.)
Dánia: Schmeichel - Christensen (Andersen, 81.), Kjaer, Vestergaard - Stryger (Wass, 70.), Höjbjerg, Delaney (Jensen, 81.), Maehle - Damsgaard (Nörgaard, 59.), Dolberg (Poulsen, 59.), Braithwaite
Csehország: Vaclik - Coufal, Celustka (Brabec, 65.), Kalas, Boril - Holes (Jankto, a szünetben), Soucek - Masopust (Krmencik, a szünetben), Barak, Sevcik (Darida, 80.) - Schick (Vydra, 79.)
I. félidő: 5. perc: Egy jobb oldali szöglet egyedül találta Delaneyt a büntetőpont közelében, a középpályás földre fejelt labdája a kapu jobb oldalába pattant (1-0).
42. perc: Maehle kapott nagyszerű indítást a bal oldalon, jobb külsővel centerezett, Dolberg pedig egyből a kapuba lőtte a tökéletesen érkező beadást (2-0).
II. félidő: 49. perc: Coufal 30 méterről középre lőtt labdájába Schick tette bele a lábát, Schmeichel pedig nem tudta védeni a kapu jobb oldalába szálló játékszert (2-1).

Az elmúlt két mérkőzésükön nyolc gólig jutó dánok egy szöglet után már az ötödik percben megszerezték a vezetést, majd ezt követően is veszélyes helyzeteket alakítottak ki. A csehek az első húsz perc letelte után kezdtek bátrabban támadni, pontrúgásokból és lövésekből is veszélyeztettek, de Schmeichelnek a szünetig mindössze egyszer kellett nagyot védenie. Eközben a dán válogatott elsősorban a sikeres kontráiban bízott, egy ilyen végén pedig még a fordulás előtt ismét mattolták Vaclikot.

A második játékrészt nagy lendülettel kezdték a csehek, Schmeichelnek az első percben kettőt kellett védenie, nem sokkal később azonban már ő is tehetetlen volt. A gyors szépítő gól után újfent kiegyenlítetté vált az összecsapás, mindkét együttes előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de újabb gól már nem született így az 1992-ben Európa-bajnok dánok örülhettek a továbbjutásnak.

Spanyolország–Svájc 1–1 (1–0, 1–1, 1–1) – tizenegyesekkel: 3–1
Belgium-Olaszország 1–2 (1–2)
Dánia-Csehország 2–1 (2–0)
Ukrajna-Anglia (szombat, Róma, 22.00)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?