Cristi Dulca lett a román női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

Cristian Dulca vette át a román női labdarúgó-válogatott vezetését, miután szerdán 5 évre szóló szerződést kötött a Román Labdarúgó Szövetséggel (FRF).

A 48 éves kolozsvári születésű szakember célkitűzése lesz kijuttatni a trikolórokat a 2025-ös Európa-bajnokságra. Dulca rövid távú célja a csapatjáték minőségének javítása annak érdekében, hogy minél jobb helyen végezzenek a 2023-as világbajnokság selejtezőjében.

„Új kihívást jelent számomra a szövetségi kapitányi tisztség, köszönöm a FRF vezetőségének a belém vetett bizalmukat. Hosszú út áll előttünk, és bízom benne, hogy együtt sikerül jelentős változtatásokat végrevinnünk a romániai női labdarúgásban” – fogalmazott a szerődés aláírása után Cristian Dulca.

Răzvan Burleanu FRF-elnök szerint ezzel a kinevezéssel új szakaszba lép a női szakág. „Az elmúlt években hihetetlen fejlődésen ment át a női labdarúgás, megnőtt a labdarúgók és a klubok száma. Szeretnénk folytatni ezt a növekvő tendenciát, és meggyőződésem, hogy Cristian Dulca a legmegfelelőbb ember ennek a levezénylésére” – tette hozzá Răzvan Burleanu.

A 48 éves Cristian Dulca a Kolozsvári CFR-nek kezdte profi karrierjét, majd megfordult még a Besztercei Gloria, a Bukaresti Rapid, a Ceahlăul Piatra Neamț, a Medgyesi Gaz Metan és a Kolozsvári U csapatában. Idegenlégiósként játszott a dél-koreai Pohang Steelers-nél és a Budapesti Honvédnél, ahonnan 2003-ban vonult vissza. Neve mellett 6 válogatottság szerepel, amelyet 1997-1998-ban gyűjtött össze. 

Edzői karrierjét még 2003-ban elkezdte az Alsójárai Minerulnál, majd irányította többek között a FC Vaslui-t, a Kolozsvári Universitateát, a Delta Tulceát, a Medgyesi Gaz Metant és a Petrozsényi Jiult is. 2015 és 2018 között a román U21-es válogatott szövetségi kapitánya volt.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?