Női labdarúgás: győzelemmel kezdtek a székelyudvarhelyiek

Szombaton elkezdődött a pontvadászat a női labdarúgó 1. ligában, vasárnap a székelyudvarhelyi Vasas Femina is pályára lépett, hazai környezetben 3–0-ra győzött a Beszterce-Naszód megyei Borgóprundi Heniu ellen.

Nem volt könnyű az elmúlt fél év a Székelyudvarhelyi Vasas Femina női labdarúgó csapata számára, az együttes időben, idén februárban kezdte el a felkészülést a tavaszi idényre, ami végül elmaradt. Ráadásul az új idény startja is tolódott, az eredetileg augusztus 23-ára tervezett rajt dátumát szeptember 6-ára módosította a szakszövetség.

Nehéz volt motiválni a játékosokat, rengeteg edzésprogramot küldtem nekik, és el is végezték, mindenki a maga módján egyénileg, de lehetett érezni, hogy már nagyon várják az új idény kezdetét – nyilatkozta a Maszolnak Vágó Attila, az udvarhelyiek vezetőedzője.

A 12 együttest felvonultató 1. ligás női labdarúgó-bajnokság első fordulójában kényelmetlen ellenfél látogatott Udvarhelyre, az a Borgóprundi Heniu, amely legutóbb kiütötte az udvarhelyi együttest a Román kupából. Ezúttal a Vasasnak jött ki jobban a lépés, jobban is akarták a sikert, többet is tettek érte, megérdemelten győztek 3–0-ra.

Ünneplésre nem sok idő maradt, pénteken újabb játék vár a Vasasra, amely hazai környezetben az újonc Banat Girls együttesét fogadja, amely az első fordulóban, hazai pályán 5–0-ra kikapott a Kisbecskereki Fortuna csapatától.

„Pénteken nehezebb dolgunk lesz, egyrészt nincs sok időnk pihenni, másrészt számunkra kötelező a győzelem. Mondtam is a lányoknak, hogy ez a három pont akkor ér valamit, ha pénteken is győzünk” – mondta Vágó Attila.

Az új kiírásban a Vasas célja az első hatban végezni, hogy a bajnokságot a felsőházban folytathassa, ahol már ki-ki mérkőzéseket játszhatnak aránylag jobb csapatokkal.

„Addigra minden csapat utol fogja érni magát, fizikálisan, technikailag és taktikailag, már mérkőzések lesznek a lábakban és bízom, hogy sikeresen vesszük az akadályokat” – mondta portálunknak Vágó Attila vezetőedző.

Női labdarúgó 1. liga, 1. forduló: Székelyudvarhelyi Vasas Femina–Borgóprundi Heniu 3–0 (1–0). Gólszerzők: Mitri (44.), Geréd (51., 60.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?