Copa América: összejött a brazil-argentin álomdöntő

Argentína a rendes játékidőben nem bírt Kolumbiával (1–1) a dél-amerikai labdarúgó-válogatottak bajnokságának (Copa América) romániai idő szerint szerda hajnali elődöntőjében, ám a tizenegyeseknél jobban koncentrált, s ezzel bejutott a fináléba, ahol a házigazda Brazília lesz az ellenfele.

Fotó: Twitter/Copa AmericaAz argentinok már a hetedik percben megszerezték a vezetést: Giovani Lo Celso remek labdával ugratta ki Lionel Messit, aki jól fordult be, lekészített, Lautaro Martínez pedig 11 méterről kíméletlenül kilőtte a jobb alsót (1–0).

Az első félidő folytatásában főleg Kolumbia akarata érvényesült, Reinaldo Rueda csapata a 37. percben előbb átlövésből a kapufát, majd a szöglet után a lécet is eltalálta, de ekkor még nem jött össze az egyenlítés. A 61. percben végül összejött az egyenlítés, a bal szélen jól kilépő Luis Díazt elnyomni sem tudták, és még estében, az ötös széléről a kapuba emelt (1–1).

Mivel több gól nem született a 47 szabálytalanságot és 10 sárga lapot hozó rendes játékidőben, jöhettek a tizenegyesek: az argentinoktól egyedül Rodrigo De Paul hibázott, Emiliano Martínez viszont hármat is megfogott, így Argentína 2016 után ismét ott lesz a fináléban, ahol a házigazda Brazília lesz az ellenfele.

A két nemzet legutóbb 2007-ben mérkőzött meg egymással a torna döntőjében, akkor a brazilok 3–0-s sikerrel hódították el a trófeát.

Copa America, elődöntők

  • Argentína–Kolumbia 1–1 – 11-esekkel: 3–2 (Lautaro Martínez 7., ill. Luis Díaz 61.)
  • Brazília–Peru 1–0 (Lucas Paquetá 35.)

Döntő

  • Brazília–Argentína (vasárnap, 2:00, Maracaná Stadion)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?