Bodó Richárd másodszor fertőződött meg koronavírussal

Bodó Richárd, a MOL Pick Szeged magyar válogatott kézilabdázója pozitív koronavírusteszt miatt nem lesz ott a nemzeti csapat Szlovákia elleni Eurokupa-mérkőzésein.

A magyar szövetség és a klub közös közleménye szerint az átlövő legutóbbi tesztje mutatta ki a pozitivitást, ám mivel a mintavétel még a válogatott programot megelőzően történt, a keret tagjainak nem kell karanténba vonulnia. Bodó jól van, tünetei nincsenek - írta honlapján a szegedi egyesület, amelynek játékosai hetente többször vesznek részt mind kötelező antigén, mind pedig PCR-teszteken. A játékos járványügyi elkülönítése megtörtént, jelenleg karanténidejét tölti - tették hozzá.

Fotó: pickhandball.hu„Nagyon szomorú és csalódott vagyok a történtek miatt. Ősszel a csapatból elsőként kaptam el a koronavírust, most pedig ismét fertőzött vagyok. Nem nagyon tudok mit mondani, rendkívül lesújtott a hír” – fogalmazott az balátlövő. Hozzátette, jó formában játszott, vasárnap a Balatonfüred ellen kilenc gólt szerzett és alig várta a válogatott összetartást.

„A Szegeddel a Veszprém elleni rangadóra, a Kiel elleni BL-párharcra, illetve a Magyar Kupa befejező részére készültünk, ezek azok a mérkőzések, a szezonnak az a szakasza, amit a legjobban várunk. Nincs mit tennem, most sokadszor következik a kötelező pihenés, nagyon remélem, hogy tüneteim ezúttal nem lesznek” – mondta Bodó.

A rendező jogán biztosan Európa-bajnoki résztvevő magyarok március 12-én Pozsonyban, míg két nappal később Győrben találkoznak a jövő évi Eb társházigazdájával.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?