Már hat kézilabdázó koronavírusos a MOL-Pick Szeged csapatában

A csütörtöki tesztelés során kiderült, hogy az eddigi öttel szemben hat játékos koronavírusos a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatában.

A második tesztelésen a játékosok mellett a szakmai stáb tagjai, valamint a munkatársak is részt vettek az együttes honlapjának pénteki beszámolója szerint. A klub ezúttal sem nevesítette az érintetteket, akik közül egyelőre csak Bánhidi Bence jelentette be, hogy megbetegedett.

Akiknek mindkét vizsgálat negatív eredményt hozott, pénteken elhagyhatták a hatósági karantént. Az edzések szigorú egészségügyi intézkedések mellett újraindulhatnak.

A csütörtökre tervezett Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést, és a szombati, Cegléddel szembeni bajnoki meccset elhalasztották, de a csapat jövő hétre tervezett találkozóinak sorsáról egyelőre nem közöltek híreket.

A MOL-Pick Szeged hétfőn egy, kedden további négy, ezúttal pedig újabb egy megbetegedésről számolt be. Kiss Bence, a szegediek cégvezetője az M1 aktuális csatornán elmondta, igyekeznek a saját utánpótlásukból pótolni a kiesett játékosokat. „Szeretnénk, hogy egy normális csapattal, reális erőt mutatva tudjunk játszani, de ez értelemszerűen nem fog megvalósulni” – vélekedett. Hozzátette, folyamatos kapcsolatban állnak az európai szövetséggel és a lengyel Lomza Vive Kielce csapatával a jövő szerdai BL-meccs elhalasztásával kapcsolatban, hiszen ahhoz háromoldalú megállapodás szükséges.

„Ha úgy alakul, akkor a kötelezettségeinknek eleget fogunk tenni, kiállunk, és küzdünk a tőlünk telhető maximumon" - szögezte le.

Kapcsolódók

Kimaradt?