Bondár Anna megnyerte a Buenos Aires-i salakpályás tornát

Fotó: MÁZSTovábbi dél-amerikai versenyeken biztosíthatja helyét a januári ausztrál nyílt bajnokságra Bondár Anna, aki vasárnap megnyerte a Buenos Aires-i, 125 ezer dollár összdíjazású salakpályás tornát, s ezzel az első számú magyar női teniszezővé lépett elő.

 A 24 éves játékos – aki augusztusban még 199. volt a világranglistán – diadalával 28 helyet ugrott előre, és hétfőtől már a 107. helyen jegyzik.

 „A torna előtt nem gondoltam, hogy ilyen jól zárhatom a hetet, de legbelül azért ebben reménykedtem – nyilatkozta a Hajdúszoboszló SE sportolója a klub sajtóosztályának. – Bízom benne, hogy idén sikerül kiharcolni az Australian Open-főtáblát. A következő két hétben lesz egy chilei hatvanas és egy uruguayi százhuszonötös verseny, itt gyakorlatilag bebiztosíthatom a helyemet a melbourne-i mezőnyben.”

 A válogatott teniszező kifejtette, csak „hab lenne a tornán”, ha a legjobb százba is bekerülne 2021-ben „A kétszázhetvennegyedik helyről kezdtem ezt a szezont. Közelinek tűnik, de még egy jó nagy lépés kell a top százba. Az egyértelmű, hogy nem szeretnék itt megállni, hanem ezzel a lendülettel továbbmenni és kihasználni, hogy jó formában vagyok” – tette hozzá a szeghalmi születésű Bondár Anna, aki még sosem szerepelt Grand Slam-torna főtábláján.

Kapcsolódók

Kimaradt?