Billie Jean King Kupa: kisorsolták a román-olasz párharc mérkőzéseit

A szerző felvételeiA korábbi gyakorlattól eltérően nem valamelyik kolozsvári luxusszálloda konferenciatermében, hanem a 9200 néző befogadására alkalmas Szamos-parti multifunkcionális csarnok küzdőterén tartották meg a női tenisz Billie Jean King Kupa keretében pénteken és szombaton megrendezésre kerülő Románia-Olaszország párharc sorsolását és hivatalos sajtótájékoztatóját. 

A Románia-Olaszország Fed Kupa párhatcot eredetileg pontosan egy évvel ezelőtt, 2020. április 17-én és 18-án kellett volna megrendezzék a kolozsvári BT Arénában. A koronavírus világjárvány közbeszólt, az eseményt elhalasztották, a teniszvilág, hasonlóképpen a társadalom minden részéhez  hónapokra leállt. Aztán ahogy kezdett magához térni a világ, elkezdék a tenisztornákat is megrendezni - természetesen először csak zárt kapuk mögött, aztán részletesen megnyitott lelátók előtt. Így született meg a döntés, hogy az időközben Billie Jean King Kupára átnevezett női tenisz sorozatot is újraindítják, és az egy évvel korábbról elhalasztott párharcokat lejátsszák.

A Románia-Olaszország mérkézést a sorozat playoffjának keretében bonyolítják le pénteken és szombaton a 9200 néző befogadására alkalmas BT Arénában.

A csütörtöki sorsoláskor a következő párharcok alakultak ki.

Billie Jean King Kupa, play off
Románia-Olaszország
Irina Bara-Elisabeta Coccciaretto (péntek, 15:30)
Mihaela Buzarnescu- Martina Trevisan (péntek, az első mérkőzés után)
Irina Bara-Martina Trevisan (szombat, 14:00)
Mihaela Buzarnescu-Elisabeta Coccioaretto (szombat, az első mérkőzés után, ha szükséges)
Monica Niculescu/Gabriela Ruse-Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone (ha szükséges)

 A párharc valamelyik fél három győzelméig tart.

A román csapatot nagy érvágás érte, amikor a világranglista 3. helyén álló Simona Halep bejelentette, sérülés miatt nem tudja vállalni a játékot, így az újonnan kinevezetett csapatkapitány nem számíthat két majdnem biztos győzelemre. Hiányában Irina Bara és Mihaela Buzarnescu játssza majd az egyeseket, a párosban a csapatkapitány, Monica Niculescu is pályára lép. 

A sorsolás után sajtótájékoztatón az olasz csapat kapitánya őszintén elismerte, hogy örülnek Halep hiányának, mert így csapata nem teljesen esélytelen.  

A Szamos-parti multifunkcionális csarnok immár hagyományos otthona a román női teniszválogatottnak, felépítése óta öt alkalommal rendeztek már benne Fed Kupa párharcot. A sort 2016-ban Csehország és Németország nyitotta meg, 2018-ban Kanada és Svájc legjobbjaival is itt csaptak össze Simona Halepék, majd tavaly februárban az Oroszország elleni mérkőzést is Kolozsváron rendezték meg. Az Olaszország elleni play off összecsapást eredetileg pontosan egy évvel korábban, 2020. április 17-én és 18-án kellett volna megrendezzék, viszont a koronavírus-járvány miatt a találkozót elhalasztották.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?