Billie Jean King Kupa: Halep bejelentette, hogy pályára lép Kolozsváron az olaszok ellen

„Kolozsváron mindig nagyszerű a hangulat, a közönség erőt, energiát ad, remélem, hogy az olaszok ellen nézők előtt léphetünk pályára” – indokolta a román női teniszválogatottba való visszatérését Simona Halep.

A WTA-ranglista 3. helyén álló konstancai sportoló eredetileg nem tervezett részt venni az Olaszország elleni Billie Jean King Kupa (volt Fed Kupa – szerk. megj.) osztályozón, viszont azt követően, hogy sérülés miatt ki kellett hagynia a dohai és dubaji tornát, és csak Miamiban indítja újra az idei szezont, megváltoztatta döntését.

A román női teniszválogatott április 16-17-én a kolozsvári BT Arénában fogadja Olaszországot.

Halep visszatérése a román válogatottba sokkolta az olasz teniszvilágot, a taljánok azt remélték, hogy a legjobb európai játékos hiányában ők lesznek a kolozsvári összecsapás esélyesei. „ Simona Halep visszatérésével jelentősen lecsökkentek Tathiana Garbin tanítványainak esélyei” – írta a Tennis Italiano című portál.

Ugyancsak a román női teniszválogatottal kapcsolatos hír, a szövetségi kapitány szerepét ezentúl Monica Niculescu látja el, aki maga is aktív játékosként vette át ezt a feladatot a visszavonult Florin Segărceanutól.A szerző felvétele

A Szamos-parti multifunkcionális csarnok immár hagyományos otthona a román női teniszválogatottnak, felépítése óta öt alkalommal rendeztek már benne Fed Kupa párharcot. A sort 2016-ban Csehország és Németország nyitotta meg, 2018-ban Kanada és Svájc legjobbjaival is itt csaptak össze Simona Halepék, majd tavaly februárban az Oroszország elleni mérkőzést is Kolozsváron rendezték meg. Az Olaszország elleni play off összecsapást eredetileg pontosan egy évvel korábban, 2020. április 17-én és 18-án kellett volna megrendezzék, viszont a koronavírus-járvány miatt a találkozót elhalasztották.

A győztes csapat bebiztosítja helyét a Billie Jean King Cup by BNP Paribas világcsoportjában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?