Befejezik a sepsiszentgyörgyi kisstadion helyén épülő sportkomplexumot

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat jövő év végére be szeretné fejezni az egykori kisstadion helyén több mint egy évtizede elkezdett sportkomplexum építését, jelentette be Antal Árpád polgármester. A lakók és a város vezetésének bosszúságára rendkívül lassan és körülményesen halad a Szemerja negyedi egykori Kisstadion helyére még 2009-ben elkezdett multifunkcionális sportkomplexum építése.

A sepsiszentgyörgyi sportiskolának otthont adó ingatlanegyüttesben lesz sportszálló, irodaépület, földalatti garázs, versenyek szervezésére alkalmas aréna, műfüves focipálya, mászófal. Mindezek elsősorban a sepsiszentgyörgyi sportiskola igényeit szolgálnák ki, de a lakosság számára is elérhetővé tennék a létesítményt.

A beruházást a sport és ifjúsági minisztériummal közösen kezdte el építeni az önkormányzat, bár a város az elmúlt években elkülönítette költségvetésében a saját részét, nehézkesen és kiszámíthatatlanul érkezett az állami finanszírozás. Időközben annyira elszálltak az építkezési és munkaerő költségek, hogy a kivitelezőnek már nem érte meg az eredetileg kialkudott áron folytatni a munkát, ezért tavalyelőtt kénytelenek voltak szerződést bontani.

Antal Árpád szerint módosították a műszaki terveket és a pénzügyi dokumentációt, és idén elindítják a közbeszerzést az új kivitelezővel való szerződéshez, ezúttal van esély, hogy jövő év végéig befejezzék a hátralévő munkálatokat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?