BL-selejtező: a Sheriff hosszabbításban intézte el a Farult

Második nekifutásra se sikerült Gheorghe Haginak a labdarúgó Bajnokok Ligája első selejtezőkörén túljutni: hat évvel ezelőtt az APOEL Nicosia, most pedig a Sheriff Tiraspol parancsolt megálljt a „Király” csapatának. A tengerpartiak a Konferencia Ligában vigasztalódhatnak, ahol a FCSB, a Kolozsvári CFR és a Sepsi OSK is képviseli a hazai focit.

Sejthető volt, hogy a múlt heti, alig egy gólos győzelem nem lesz egy életbiztosítás a Konstancai Farul számára a labdarúgó Bajnokok Ligájában a Sheriff Tiraspol ellen. A moldovai bajnok sokkal nagyobb nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, legyen elég itt csak azt megemlíteni, hogy pár évvel ezelőtt a BL csoportkörének legnagyobb meglepetését szolgáltatták a Real Madrid idegenbeli legyőzésével.

Kedd este a szakadár Dnyeszteren túli Köztársaságot képviselő, elsősorban légiósokból álló csapat odaszegezte a Farult a saját térfelére, amely egyre nehezebben tudta védeni a Konstancán megszerzett előnyt. A Sheriff az első félidő hosszabbításában Talal góljával egyenlítette ki az összesített állást.

Szünet után a Farul is megmutatta magát, Hagi csapata többet birtokolta a labdát, de a tiraspoliak ellentámadásai életveszélyesek voltak. Ennek ellenére több gól nem esett a rendes játékrészben, így jöhetett a hosszabbítás.

Az összecsapás 99. percében a Sheriff egy mintaszerűen végigvitt ellentámadásból megduplázta az előnyét Ngomrévén, majd 7 perccel később a román bajnok még megmaradt reményét is eloszlatta, amikor Ademo 3-0-ra módosította az eredményjelző táblát.

A BL-ből kiesett Farul as Konferencia Liga 2. fordulójában folytatja európai szereplését. Ugyanebben a sorozatban három további csapat - a FCSB, a Kolozsvári CFR és a Sepsi OSK – is képviseli a romániai labdarúgást.

BL-selejtező, 1 forduló
Sheriff Tiraspol – Konstancai Farul 1-0 (hosszabbítás után 3-0), továbbjutó 3-1-es összesítéssel a Sheriff

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?