Az angol válogatott Kieran Trippier a Newcastle első igazolása a „szintlépés” óta

Igaznak bizonyultak a korábbi spanyol sajtóértesülések, elhagyja a La Ligában címvédő Atlético Madrid labdarúgócsapatát Kieran Trippier, aki visszatér hazájába és a Newcastle United játékosa lesz.

A 31 éves angol futballista 2019-ben szerződött az Atléticóhoz a Tottenham Hotspurtől, most pedig a spanyol média információi szerint „családi okokra” hivatkozva tér vissza Angliába. Trippier felesége és két gyermeke nem költözött át Spanyolországba a játékossal, aki két és fél év után szeretne mihamarabb visszatérni családja mellé.

A 35-szörös válogatott védőért a Newcastle 12 millió font körüli összeget fizet a madridi klubnak. 

Mint korábban írtuk, a Newcastle United tavaly októberben vált a világ leggazdagabb futballklubjává, amikor a szaúdi királyi család élérdekeltségbe tartozó, 300 milliárd fontos vagyonnal rendelkező Public Investment Fund (PIF) megvásárolta csapatot.

A jobbhátvéd érkezését nagy várakozás előzi meg, ugyanis a Szarkák a Premier League leggyengébb védelmével rendelkeznek az idei szezonban: az eddig lejátszott 19 fordulóban 42 gólt kapott a Newcastle. Az észak-kelet angliai csapat jelenleg 11 pontjával a tabella 19. – kiesést jelentő – helyét foglalja el.

A Newcastle dolgát nehezíti, hogy versenytársai titkos paktumot kötöttek, miszerint nem üzletelnek a hirtelen meggazdagodott egyesülettel. Az új tulajdonosok ezért külföldön kénytelenek nézelődni, sajtóhírek szerint a Barcelona két játékosa, Samuel Umtiti és Ousmane Dembele is hamarosan átteheti székhelyét Newcastle-be.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?