Az UEFA is összetévesztette Budapestet Bukaresttel

Összekevert két Európa-bajnoki helyszínt a kontinentális szövetség, az UEFA az Eb hivatalos Facebook-oldalán – szúrta ki a Nemzeti Sport: Budapest helyett Bukarestbe „tették” a kedd esti Magyarország–Portugália mérkőzést.

A magyar és a román főváros összetévesztése már-már menetrendszerű nemzetközi körökben, pedig a kettő nagyon nem ugyanaz...

Emlékezetes, hogy tavaly novemberen a Barcelona futballcsapata indult Bukarestbe, lejátszani a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccset. Ha tényleg oda érkeztek volna meg a katalánok, a Fradinak esélye nyílt volna megszerezni a három pontot – az ellenfél távolmaradása miatt.

Ezúttal az Eb-t szervező európai szövetség (UEFA) követte el a több mint cikinek nevezhető bakit, amikor a keddi első meccset Bukarestbe harangozták be a közösségi oldalon. A bejegyzést utóbb módosították, de a Nemzeti Sport az alábbi képernyőmentést készítette róla:

A javított változat ez:

A Magyarország–Portugália mérkőzés 19 órakor nyitja meg az F-csoport küzdelmeit, és a Maszol kiküldött munkatársa helyszíni tudósításban számol be róla.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?