Az EHF rangsorában továbbra is a magyar a legerősebb női bajnokság

Továbbra is Magyarország vezeti az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) női klubrangsorát.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a 2022/23-as idényben a klubrangsor alapján egy biztos Bajnokok Ligája-helye lesz a magyar női szakágnak, az Európa-ligában pedig négy együttes indulhat. A helyeket a szabadkártyás indulók tovább bővíthetik, az elmúlt szezonokhoz hasonlóan.

Magyarország mögött Franciaország, Oroszország, Dánia, Norvégia és Románia áll. Utóbbi két helyet rontott a korábbi idényhez képest, amikor még a 4. helyet foglalta el.

A férfiaknál egy helyet javítva Magyarország a negyedik helyen áll Németország, Spanyolország és Franciaország mögött, így - akárcsak a korábbi években - egy biztos BL- és három Európa-liga-hellyel rendelkezik. Románia, egy pozíciót javítva, a kilencedik, ami egy BL- és három Európa-liga helyet ér.

Az elmúlt idényekben egyaránt két-két magyar férfi és női együttes indulhatott a Bajnokok Ligájában, miután a klubok szabadkártya-igényét valamennyi alkalommal pozitívan bírálta el az EHF. Az Európa-liga legutóbbi három idényében legeredményesebb ország (beleértve a 2021/22-es idényt is) további egy csapatot indíthat a BL-ben.

(Nyitókép: Facebook/Győri Audi ETO)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?