Australian Open: lazán vette az első akadályt Simona Halep

Fotó: Agerpres/EPALegyőzte Simona Halep az ausztrál Lizette Cabrerát az év első Grand Slam-tornája, az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában. 

Az Australian Openen tavaly elődöntőig jutott Halep 6:2, 6:1-re győzte le a világranglista 140. helyén álló ellenfelét, Lizette Cabrerát, mindössze 59 perc alatt. A román lány játékán ezúttal nem látszott, hogy hátproblémákkal küzdene, ahogyan az a szintén Melbourne-ben megrendezett Gippsland Trophyn az orosz Jekatyerina Alekszandrova elleni negyeddöntős mérkőzésen történt.

Az ausztrál lánnyal játszott találkozón az első szettben 4:0-ra, a másodikban 5:0-ra vezetett Halep, amikor ellenfele először játékot nyert. A román lánynak 14 nyerő ütése volt, míg ellenfelének hét, és Halep 18 ki nem kényszerített hibát vétett, az ausztrál 28-at.

A második fordulóban egy másik ausztrál játékos, Ajla Tomljanovic lesz Simona Halep ellenfele.

Továbbjutott a második fordulóba Sorana Cîrstea (WTA-68.) is, aki 6:2, 6:1-re győzte le hétfőn honfitársát, Patricia Ţiget (WTA-56.). Sorana Cîrstea következő ellenfele a tornán a kilencedik helyen kiemelt cseh Petra Kvitova lesz. Irina Begu és Mihaela Buzărnescu viszont búcsúzott a tornától az első körben: előbbit a szerb Nina Stojanovic győzte le 6:3, 6:4-re, utóbbi a Kanadát képviselő Bianca Andreescutól szenvedett vereséget három szettben (6:2, 4:6, 6:3). A szintén főtáblára került Ana Bogdan kedden lép pályára az amerikai Danielle Collins ellen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?