AusOpen: a Rod Laver Arénából üzent Novak Djokovics

Pár órával azután, hogy egy ausztrál bíró érvénytelenítette azt a döntés, amely alapján megvonták belépési vízumát Ausztrália területére, Novak Djokovics egy olyan fotót posztolt Twitter-oldalára, amelyen csapatával pózol a Rod Laver Arénában.

„Elégedett és hálás vagyok, hogy a bíró semmissé nyilvánította a vízumom visszavonásáról szóló döntést. Mindazok ellenére, ami történt, maradni akarok, és megpróbálni versenyezni az Australian Openen. Erre koncentrálok. Azért repültem ide, hogy az év egyik legfontosabb tenisztornáján, csodálatos szurkolók előtt játsszam”– írta a világelső teniszező.  

Mint korábban írtuk, romániai idő szerint hétfő reggel Anthony Kelly bíró érvénytelenítette azt a döntést, amellyel az ausztrál kormány visszavonta Novak Djokovics belépési vízumát, és elrendelte a 34 éves szerb teniszező azonnali szabadon bocsátását abból a karanténszállodából, ahol múlt csütörtök óta őrizetben tartják. A bíró ugyanakkor azt is elrendelte, hogy az ausztrál belügyminisztérium fizesse ki a teniszező perköltségeit, azonnal adják vissza az útlevelét és személyes dolgait, amelyeket már érkezésekor elvettek tőle a melbourne-i repülőtéren. A döntés előzménye, hogy az ausztrál kormány elismerte, nem adott elég időt a teniszezőnek, hogy beszéljen másokkal és részletesen válaszoljon, mielőtt értesítették a vízum megtagadásáról.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Bár jelen állás szerint Djokovics indulhat a jövő hétfőn kezdődő Australian Openen, a történet közel sem ilyen egyszerű: Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter már jelezte, vizsgálják annak a lehetőségét, hogy más úton akadályozzák meg a szerb belépését az országba, s új indokok alapján dönthetnek a vízum törléséről. Amennyiben ez megtörténik, úgy ismét bíróság elé kerülhet az ügy, mert ez esetben Djokovicsot három évre ki kellene tiltani Ausztráliából.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?