Atlétikai-vb: hajóval is el lehet majd jutni a Nemzeti Atlétikai Központhoz

Fotó: atletikaivilagbajnoksag.huLátványos és kényelmes formában is el lehet jutni a szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokság helyszínére.

A MAHART, együttműködésben a budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottságával, a vb összes versenyprogramja idején folyamatos hajójáratokat üzemeltet a Batthyány tér és a MÜPA hajóállomás között, ahonnan rövid sétával elérhető a Nemzeti Atlétikai Központ bejárata. A menetidő mindössze 15 perc.

 „Fontos eszköz lesz a hajóközlekedés, hiszen a vb helyszíne közelében rendkívül korlátozottak a parkolási lehetőségek. Mindenkinek ajánlom, hogy válassza a tömegközlekedést, érkezzen például a világ egyik legszebb villamos útvonalán a 2-es villamossal, a gyors és nagy kapacitású 1-es villamossal, vagy éppen hajóval, aminél hangulatosabbat, szebbet nem is lehetne elképzelni, ráadásul még gyors is” – mondta Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója.

Augusztus 19. és 27. között minden nap, a versenyek időszakához igazodva közlekednek majd a hajójáratok, kivéve augusztus 20-án este, amikor a tűzijáték miatt nem járnak a hajók. A megnyitó napján, augusztus 19-én például már reggel 8-kor indul az első járat a délelőtti versenyekre, ahol többek között Halász Bencének lehet majd szurkolni. Az este – romániai idő szerint - 19.00 órakor kezdődő megnyitóra és az esti programokra készülők 17:30-tól szállhatnak fel az első hajóra a Batthyány téren. A hajóra napijeggyel lehet felszállni, amely 1500 forintba kerül és az adott napon korlátlan számú utazásra érvényes.

A hajók menetrendjét itt lehet tanulmányozni.

Kapcsolódók

Kimaradt?