A MOL Fehérvár kölcsönvette Tordai Árpádot a FC Viitorultól

A labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár FC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy kölcsönvette a FC Viitorul 23 éves, magyar és román állampolgársággal is rendelkező kapusát, Tordai Árpádot.

Fotó: molfehervarfc.hu

A klubhonlap beszámolója szerint Tordai Árpád 1997. március 11-én született Marosvásárhelyen. 2014-ben lett az FC Viitorul labdarúgója, később egyaránt fél évet játszott kölcsönben a Petrolulban és a Kolozsvári Universitateában is. Korábban a román U17-es és U21-es válogatottba is kapott már meghívót.

„Nagyon örülök, hogy tavasszal Magyarországon futballozhatok, régi álmom vált ezzel valóra. Célom, hogy olyan teljesítményt nyújtsak a Vidiben, hogy a kölcsönszerződés lejárta után is számítson rám a klub. A karrierem szempontjából mindenképp előrelépést jelent a Vidi. Lassan két éve már, hogy rendszeresen nyomon követem a magyar bajnokság történéseit, tisztában vagyok az erőviszonyokkal, és nagyon várom, hogy elkezdhessem a közös munkát a csapattal” – mondta a molfehervarfc.hu-nak Tordai Árpád, aki a 97-es számú mezt választotta.

„Kovácsik Ádám sajnálatos sérülése miatt reagálnunk kellett a kapusposzton kialakult helyzetre. Emil Rockov és Kovács Dániel remek kapusok és ki kell emelnem, hogy Dala Martin személyében ugyan van egy rendkívül tehetséges, 2004-es születésű, az utánpótlás-válogatott keretben is szereplő kapusunk is, de egy tizenhat éves kapussal nem vághatunk neki az előttünk álló sűrű tavaszi szezonnak, ezért a román utánpótlás-válogatott Tordai Árpádot vettük kölcsön vételi opcióval. Azért volt erre szükség, hogy ne kerülhessünk kellemetlen helyzetbe egy esetleges újabb sérülés vagy eltiltás miatt” – fogalmazott Kovács Zoltán, a Mol Fehérvár sportigazgatója.

A 23 éves kapus átigazolása január 15-én válik hivatalossá, ám a Viitorul engedélyével már a fehérváriakkal készül, a horvátországi edzőtáborba is elutazott.

 

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?