EL-selejtező: mégis elkísérhette csapatát a MOL Fehérvár edzője

Negatív lett a keddi koronavírustesztje Márton Gábornak, a Mol Fehérvár FC vezetőedzőjének, aki így elutazhat csapatával a csütörtöki Európa-liga-selejtezőre.

Mint írtuk, a székesfehérvári klub kedden jelezte, Márton Gábor tesztje kétes eredményt hozott, ezért az UEFA-protokoll alapján nem utazhatott volna el Máltára az együttessel.

A nyáron kinevezett tréner keddi mintája negatív lett, így – az UEFA engedélyével – ott lesz a kispadon a Hibernians elleni találkozón – számolt be róla a molfehervarfc.hu.

A Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd FC ugyancsak csütörtökön a Malmö FF alakulatát fogadja Budapesten. A Honvéd hosszú története során még sosem találkozott svéd gárdával, a Malmö viszont immár ötödször csap össze magyar ellenféllel, eddig minden alkalommal kiesett. 

A sorozat ezen szakaszában három további, magyar érdekeltségű csapat is szerepel. A legnehezebb ellenfele a vajdasági TSC Topolyának lesz, amely Zentán fogadja a román FCSB-t. A felvidéki Dunaszerdahely a cseh Jabloneccel, a horvátországi Eszék pedig a svájci Basellel találkozik majd. A román csapatok közül a FC Botosani lép még pályára csütörtökön, a bukovinaiak ellenfele az észak-macedóniai KF Shkendija lesz.

A mostanival együtt három párharcot kell nyerniük a csapatoknak a főtáblára kerüléshez. A következő fordulóban már a Kolozsvári CFR-nek is pályára kell majd lépnie, a vasutasok 3. fordulóbeli ellenfele a Djurgardens IF-Europa FC összecsapás győztese lesz.

Európa-liga, selejtező, 2. forduló

  • Hibernians FC (máltai)–MOL Fehérvár FC (csütörtök, 20:00)
  • Budapest Honvéd FC-Malmö FF (csütörtök, 22:05)
  • DAC (Dunaszerdahely) (szlovákiai)–Jablonec (cseh)
  • TSC Topolya (szerbiai)–FCSB (román)
  • NK Eszék (horvát)–Basel (svájci)
  • FC Botosani-KF Shkendija (észak-macedón)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?