2018-as foci-vb: Dánia megszakította Peru veretlenségi sorozatát

A dán válogatott 1-0-ra legyőzte Peru csapatát szombaton a C csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. Ezzel megszakadt a dél-amerikaiak 2016 novembere óta tartó veretlenségi sorozata, amely 15 mérkőzésből állt.

A mérkőzés elején a lendületesebb peruiak harcoltak ki mezőnyfölényt, de húsz percet követően a dánok átvették az irányítást. Veszélyes gólhelyzetet azonban egyik csapat sem tudott kidolgozni - távolról próbálkoztak csupán -, leginkább azért, mert a támadósorok mindig létszámhátrányban voltak a védelmekkel szemben.

A 44. percben a dán tizenhatoson belül Poulsen elhúzta a cselező Cueva lábát, de Bakary Papa Gassama nem látott szabálytalanságot. Bő egy perccel később azonban a gambiai játékvezető - miután a videobírós kollégák jeleztek - mégis megállította a játékot, majd büntetőt ítélt. A sértett Cueva erőből magasan a kapu fölé lőtte a labdát.

A szünet után mindkét oldalon a kontrákban bíztak, a dánok az 59. percben Poulsen révén értékesítettek is egyet. A peruiak hátrányba kerülve óriási nyomás alá helyezték ellenfelüket, a hatékonyság érdekében pedig beállt elsőszámú, ám ezúttal csak a cserék közé jelölt támadójuk, Paolo Guerrero, valamint az addigi egycsatáros játékról áttértek a kétékes felállásra.

A dél-amerikaiak beszorították ellenfelüket a saját térfelére, a dán kapu előtt pedig többször veszélyes helyzet alakult ki. A bravúrt is bemutató Schmeichel kapussal az élen azonban a jól záró dán védelem valamelyik tagja mindig tisztázott, így az európai együttes megőrizte minimális előnyét a lefújásig.

C csoport, 1. forduló:
Dánia-Peru 1-0 (0-0)
Szaranszk, Mordovia Aréna, 40 500 néző, v.: Bakary Papa Gassama (gambiai)
gólszerző: Poulsen (59.); sárga lap: Delaney (86.), Poulsen (93.), illetve Tapia (38.)
Dánia: Kasper Schmeichel - Henrik Dalsgaard, Andreas Christensen (Mathias Jörgensen, 81.), Simon Kjaer, Jens Stryger Larsen - William Kvist (Lasse Schone, 35.), Christian Eriksen, Thomas Delaney - Yussuf Yurary Poulsen, Nicolai Jörgensen, Pione Sisto (Martin Braithwaite, 67.)
Peru: Pedro Gallese - Luis Advíncula, Christian Ramos, Alberto Rodríguez, Miguel Trauco - Renato Tapia (Pedro Aquino, 87.), Yoshimar Yotún - André Carrillo, Christian Cueva, Edison Flores (Paolo Guerrero, 62.) - Jefferson Farfán (Raúl Ruidíaz, 85.)

A csoport állása:

1. Franciaország 1  1  -  -  2-1  3 pont
2. Dánia              1  1  -  -  1-0  3
3. Ausztrália        1  -  -  1  1-2  0
4. Peru                1  -  -  1  0-1  0

A csoport további programja:

2. forduló:

  • június 21., csütörtök: Franciaország-Peru, Jekatyerinburg 15.00
  • június 21., csütörtök: Dánia-Ausztrália, Szamara 18.00

3. forduló:

  • június 26., kedd: Dánia-Franciaország, Moszkva (Luzsnyiki Stadion) 17.00
  • június 26., kedd: Ausztrália-Peru, Szocsi 17.00

Kapcsolódók

Kimaradt?