Indian Wells: Juan Martín del Potro nyerte a férfi döntőt

Az argentin Juan Martín del Potro nyerte az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfiversenyének döntőjét. A női egyes döntőjét Simona Halep legyőzője, Naomi Osaka nyerte vasárnap este.

A férfi döntőnek már az első játszmája is rendkívül színvonalas, szoros és izgalmas volt, ezt - a Rio de Janeiró-i olimpián ezüstérmes - Del Potro nyerte, mivel egyszer sikerült elvennie ellenfele adogatójátékát.

A második szettben ez egyik félnek sem jött össze, ezért rövidítésre volt szükség. Az argentin teniszezőnek egyszer mérkőzéslabdája volt, de Federer végül a hetedik játszmalabdáját értékesíteni tudta, ezzel egyenlített.

A 36 éves svájci a harmadik felvonásban 5:4-nél a címvédésért adogatott, három meccslabdája is volt, ám Del Potro elképesztő csatában kiharcolta a rövidítést, amelyet végül simán megnyert, így 2 óra 45 perc alatt sikerült győznie a fináléban.

Del Potro másodszor játszhatott döntőt Indian Wellsben, 2013-ban kikapott a spanyol Rafael Nadaltól. A két döntős immár 25. alkalommal találkozott egymással, mérlegük 18-7, Federer javára.

Federer idénybeli 18. mérkőzésén az első vereségét szenvedte el, ennek ellenére ez pályafutása legjobb szezonkezdése. Eddigi karrierje során csak egyszer, 2006-ban rajtolt sorozatban 16 sikerrel.

A lányok döntőjében a Naomi Osaka 6-3, 6-2-re verte Daria Kataskinát. A japán teniszező az elődöntőben a román Simona Halepet búcsúztatta. Tornagyőelmével a japán lány a WTA-ranglista 44. helyéről a tizedik helyre került.

Kapcsolódók

Kimaradt?