Európai és olimpiai bajnokkal erősített a Telekom Veszprém

A Telekom Veszprém szerdán bejelentette, hogy szerződtette René Toft Hansent, a dánok olimpiai bajnok kézilabdázóját.

A klub honlapjának beszámolója szerint a beálló nyáron érkezik a német THW Kieltől, megállapodása - amelyet már aláírt - egy idényre szól. Egy ideig úgy tűnt, hogy a 33 éves játékos hazatér, és a Ribe-Esbjerg együttesében folytatja, végül azonban a Veszprémet választotta.

René Toft Hansen eddig 135 mérkőzést játszott a dán válogatottban, 195 gólt szerzett, 2012-ben Európa-bajnok, 2016-ban olimpiai aranyérmes lett. Volt junior világbajnok és kétszeres felnőtt vb-ezüstérmes. A német és a dán bajnokságot egyaránt három alkalommal nyerte meg. „Már hat éve Kielben játszom, és bár izgalmasak voltak az itt töltött évek, bármikor, amikor Veszprémben szerepeltünk, lenyűgöző hangulat fogadott. Szerettem ott játszani” – nyilatkozta a magyar klub honlapján. A beálló hozzátette, ugyanazok a céljaik, hiszen leendő csapata és ő sem nyert még Bajnokok Ligáját, ez döntően hozzájárult, hogy Veszprémbe igazolt.

Azt már korábban bejelentették, hogy a francia irányító Kentin Mahé, a horvát balszélső Manuel Strlek, valamint a vajdasági születésű, spanyol állampolgár kapus Sterbik Árpád is a veszprémiek játékosa lesz nyártól, ugyanakkor távozik a horvát kapus Mirko Alilovic, a spanyol balszélső Cristian Ugalde, illetve a horvát beálló Renato Sulic.

Kapcsolódók

Kimaradt?