Gyenes Emánuel a 29. helyen zárta a Dakar-rali negyedik szakaszát

A motorosok mezőnyében induló Gyenes Emánuel a 29. helyen fejezte be a 2018-as Dakar-rali negyedik szakaszát. Az etapot a francia Adrien Van Beveren (Yamaha) nyerte, a címvédő brit Sam Sunderland (KTM) sérülés miatt feladta a versenyt.

Van Beveren 2 óra 34 perc és 21 másodperc alatt teljesítette a San Juan de Marcona körül rendezett szakasz (330 km-es mért táv). A második helyen honfitársa, Xavier de Soultrait (Yamaha) ért célba 5 perc 1 másodperces hátránnyal, majd az osztrák Matthias Walkner (KTM) következett (7:10 perc hátrány). Gyenes Emánuel (KTM) a 29.-ként ért célba, 33 perccel és 11 másodperccel maradva le a győztestől.

A címvédő és összetettben eddig vezető brit Sam Sunderlandet a limai kórházba szállították, miután egy bukás után hátfájdalmakra panaszkodott. 

Keddi győzelmével Adrien Van Beveren átvette a vezetést összetettben (11:03:23 óra), a második helyen a chilei Pablo Quintanilla áll (Husqvarna, 1:55 perc hátrány), a harmadikon pedig az argentin Kevin Benavides (Honda, 3:15 perc hátrány). Gyenes a 29. helyre lépett előre, 1 óra 34 perc 12 másodperc hátránnyal.

A magyar színekben versenyző Dési János (KTM) a 79.-ként teljesítette a negyedik etapot, összetettben a 87. helyet foglalja el.

Szerdán San Juan de Marcona és Arequipa között zajlik a verseny, a teljesítendő mért szakasz hossza 266 km. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?