Virális: „Oroszország! Jövünk és kitakarítunk jövő nyáron!”

Amint azt korábban megírtuk, Svédország gólnélküli döntetlent ért el hétfőn este Milanóban az olasz labdarúgó-válogatott ellen, és ezzel kvalifikálta magát a 2018-as oroszországi foci-vébére. A mérkőzés után ez történt az északiak öltözőjében.

Janne Andersson, a svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya természetesen megünnepelte, hogy csapata Olaszországot összesítésben 1–0-ra legyőzve kijutott a 2018-as világbajnokságra, ám az 55 éves szakember a meccs után kitakarította a San Siro vendégöltözőjét játékosai után – vagy legalábbis a szemétszedésben segített.

A fotót Daniel Ekvall, a svéd válogatott pszichológusa készítette, és osztotta meg a világhálón. „Oroszország! Jövünk és kitakarítunk jövő nyáron!” – írta a szakember a Twitteren.

Amikor arra kérték, hogy kommentálja tettét, Janne Andersson elmondta: „A tisztelet megadásáról van szó. Rendet és tisztaságot kell hagynunk magunk után. Rendeseknek kell lennünk egymással és én nem akarom, hogy bárkinek takarítania kelljen utánunk. Fontos, hogy a játékosainknak jó értékeket továbbítsunk”.  

 

Kapcsolódók

Kimaradt?