Büntetni fogják a Steaua márkanév nem megfelelő használatát

Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) levélben hívja fel az elektronikus médiumok figyelmét, hogy a Steaua márkanevet a bírósági döntésnek megfelelően kell használni. 

A több száz reklamációt követően úgy határoztunk, hogy levélben értesítjük az elektronikus médiumok képviselőit a FCSB-Steaua név helyes használatáról. A korrekt tájékoztatás érdekében és a bírósági döntés értelmében a futballcsapatra a helyes megnevezés a FCSB, és így nem téveszthető össze a két klub. Felhívjuk a figyelmet a név pontos használatára, különösen a képernyőn megjelenő feliratok esetében, de sportkommentátorok szóhasználatában is” – nyilatkozta Răsvan Popescu, a CNA elnöke. 

Cristan Petrea, a hadsereghez tartozó Steaua Sportklub elnöke kifejtette: a FCSB nem használhatja a Steaua jelvényét sem, mert ez a Steaua tulajdona és a bíróság a névhasználattal együtt ezt a jogot is megvonta tőle. Petrea emlékeztetett: a Steaua nevet kizárólag a hadsereg sportklubja használhatja és erre több jogerős döntés is született, ezért kellett a labdarúgó csapatnak megváltoztatnia a nevét, és vette fel a FCSB megnevezést. Petrea szerint Románia olimpiai érmeinek egyharmadát a Steaua igazolt sportolói szerezték. 

A CNA 10 ezer lejre bírságolta a Pro TV-t, mert egy futballközvetítés reklámspotjában a Steaua megnevezést használta a FCSB helyett. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?