BL: simán legyőzte a Dortmundot a címvédő Real

A Borussia Dortmund hazai pályán 3-1-re kikapott a címvédő Real Madridtól a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, így nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően.

A kifejezetten élvezetes találkozó sok helyzetet hozott, amelyekkel a királyi gárda sáfárkodott jobban: Gareth Bale szerzett vezetést a spanyoloknak, majd a második félidő elején Cristiano Ronaldo duplázta meg az előnyt. Ugyan Pierre-Emerick Aubameyang szépített, de a portugál aranylabdás a második találatával eldöntötte a három pont sorsát.

A csoport másik meccsén Harry Kane mesterhármasával győzött a Tottanham Hotspur az APOEL vendégeként, így a németeknek hat pont a hátrányuk a Reallal és a Tottenhammel szemben is. A ciprusiaknál kezdő volt Sallai Roland, akit a 62. percben lecseréltek.

A keddi játéknapon a Sevilla is egy mesterhármassal győzött: Wissam Ben Yedder a Maribor hálójába talált háromszor. A kvartett másik találkozóján nem bírt egymással a Szpartak Moszkva és a Liverpool, így mindkét gárda két döntetlennel várja a folytatást.
Gulácsi Péter csapata, a BL-újonc RB Leipzig 2-0-ra kikapott a Besiktas vendégeként. A magyar válogatott kapus védte a német csapat kapuját.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?