Európa Liga: a Viitorulnak annyi; döntetlent játszott a Videoton

A román bajnok FC Viitorulnak minimális esélye maradt bejutni az Európa Liga csoportkörébe, miután 3–1-re kapott ki Ovidiuban salzburgi riválisától. A magyar ezüstérmes Videoton reménykedhet a belgrádi 0–0 után.

Gheorghe Hagi csapata már a második percben hátrányba került, a dél-koreai válogatott Hee-Chan Hwang kihasználta Kévin Boli tévedését. A Red Bull Salzburg első góljára hamar érkezett a válasz George Țucudean részéről, de a vendégek a félidő közepén további két találattal eldöntötték a meccset, és nagy valószínűséggel a továbbjutást is. Az osztrák Hannes Wolf és az izraeli Moanes Dabour három perc alatt mattolta Victor Rîmniceanut, a konstanciak kapusát. A második félidőben nem született újabb gól.

Belgrádban mindössze száz néző előtt zajlott a Partizan–Videoton párharc első találkozója. A szerb drukkereket korábban rasszista megnyilvánulások miatt tiltotta el az Európai Labdarúgó Szövetség csapatuk két hazai, nemzetközi kupameccséről. Az üres stadionban kiegyenlített küzdelem zajlott, az utolsó pillanatokban a Videoton megnyerhette volna a találkozót, de Pátkai Máté lövését védte a szerbek kapusa.

Az AC Milan gálázott a San Siróban, ahol a macedón KF Shkëndija hat gólt kapott és egyet sem szerzett. Az Athletic Bilbao kétgólos hátrányból nyert a Panathinakosz pályáján. Az Ajax meglepetésre kikapott Amszterdamban a Rosenborgtól, míg a Dinamo Zagreb nem tudta legyőzni hazai pályán az albán Skënderbeu csapatát. A horvát csapat a hossszabítás ötödik percében tudott csak egyenlíteni. A selejtezőben egyedüliként érdekelt angol klub, az Everton hozta a kötelezőt a Hajduk Split ellen.

Az FK Krasznodar–Crvena zvezda összecsapáson 2–1-es állásnál Mihailo Risztics, az oroszok szerb légiósa szabályos gólt szerzett, de ezt nem vették észre a bírók.

UEFA Európa Liga, utolsó selejtezőkör

Első mérkőzések

FC Viitorul–Red Bull Salzburg 1–3 (1–3)
gól: George Țucudean (7.), illetve Hee-Chan Hwang (2.), Hannes Wolf (29.), Munas Dabbur (31.)

FC Viitorul: Rîmniceanu – Boli, Țîru (Hodorogea, a szünetben), Constantin, Ganea – López, Mladen, Vînă – Chițu (Eric De Oliveira Pereira, 72.), Țucudean, 23. Cicâldău (Coman, 51.). Edző: Gheorghe Hagi.

Red Bull Salzburg: Stankovic – Lainer, Miranda, Caleta-Car, Ulmer – Rzatkowski (Haidara, 70), Wolf (18. Minamino, 81.), Samassékou, Berisha – Hee-Chan Hwang (Gulbrandsen, 75.), Dabbur. Edző: Marco Rose.

Partizan Beograd (szerb)–Videoton FC 0–0

Partizan: Stojakovic – Vulicevic, N. Miletic I., Ostojic, N. Miletic II. – Jankovic (Djurickovic, 78.), Jevtovic, Rádin, Soumah (Ilic, 66.) – Djurdjevic (Jovanovic, 80.), Tawamba. Edző: Miroslav Đukić.

Videoton FC: Kovácsik – Szolnoki, Juhász, Fiola, Stopira – Nego, Hadzic (Géresi, 32.), Pátkai, Henty (Maric, 77.) – Scepovic (Szabó B., 43.), Lazovic: Edző: Marko Nikolić.

További eredmények

Dinamo Zagreb–Skënderbeu 1–1
BATE Boriszov–FK Olekszandrija 1–1
Apollon–Midtjylland 3–2
FK Krasznodar–Crvena zvezda 3–2
Hafnarfjordur–Braga 1–2
PAOK–Östersund 3–1
Vardar Szkopje–Fenerbahce 2–0
Viktor Plzen–AEK Larnaca 3–1
Ludogorec Razgrad–Sūduva 2–0
Altach–Maccabi Tel-Aviv 0–1
Panathinaikosz–Athletic Bilbao 2–3
Legia Warszawa–Sheriff Tiraspol 1–1
Domzale–Marseille 1–1
Ajax–Rosenborg 0–1
Club Brugge–AEK Athén 0–0
NK Osijek–Austria Wien 1–2
AC Milan–Shkëndija 6–0
Everton–Hajduk Split 2–0
Marítimo–Dinamo Kijev 0–0

Kapcsolódók

Kimaradt?