Halepnek segítenek az internetes idézetek

A torontói tenisztornán debütálni készülő Simona Halep elárulta, hogyan motiválja magát egy-egy mérkőzés előtt, egyúttal megosztotta az újságírókkal, mit tenne másként, ha újrakezdhetné teniszkarrierjét.

Halep romániai idő szerint csütörtök hajnalban mutatkozik majd be a kanadai Rogers Cup női egyesében, a szlovák Magadalena Rybarikovával találkozik a második körben. Első mérkőzése előtt a román lány újságíróknak nyilatkozott Torontóban, és a beszélgetés során több érdekes témáról is szó esett.

„Úgy hiszem, a pályák és a hangulat előnyt jelent számomra, a nézők pedig mindig mellettem állnak. Torontóban mindig jól alkalmazkodtam a körülményekhez, itt eddig a legjobb teniszemet játszottam. Van néhány olyan torna a versenynaptárban, ahol otthon érzem magam, ez pedig az egyik közülük” – mondta Halep, aki jelenleg a második helyet foglalja el a WTA-ranglistán.

Elárulta, hogy az előrelépést azok az idézetek is segítik, amelyeket rendszeresen megoszt az Instagram-oldala követőivel:

„Minden nap találok az interneten olyan idézeteket, amelyek motiválnak. Miután elolvasom, szeretem posztolni azokat az Instagramon. Azt hiszem, az idézetek erőt adnak nekem, hogy továbbléphessek. Sokat jelentene számomra a világranglista-elsőség. Nem tudom milyen lehet, még nem élhettem át. Ebből az alkalomból viszont szeretnék gratulálni Karolina Pliskovának, megérdemli az első helyet. Néhány tornát megnyert és a bejutott a US Open döntőjébe. Remélem, egy nap átvehetem a helyét, de egyelőre nem szeretnék erre gondolni. Ha összejön, én leszek a legboldogabb ember, de sokat kell dolgoznom azért, hogy megvalósuljon az álmom.”

 

A new day , keep working

Simona Halep (@simonahalep) által megosztott bejegyzés,

Simona Halep arról is beszélt, mit sajnál leginkább eddigi pályafutásában: „Túl sokat játszottam az ifik között, egészen 18 éves koromig. Ennek ellenére büszke vagyok, hogy megnyertem a Roland Garros lányversenyét. Sokaknak ez talán nem nagy szám, de nekem fontos volt. Annak érdekében, hogy egy kamasz hamar magas szintre jusson, korán kell bemutatkozni a WTA-tornákon. Ezt mondtam Bianca Andreescunak is, aki nagyon jó lány. Ha a tanácsom alkalmatlan, sajnálom!” – fejtette ki a 25 éves konstancai teniszező.

Halep egy éve megnyerte a kanadai teniszbajnokságot, amelynek női mérkőzéseit Montreálban rendezték. A döntőben az amerikai Madison Keys-t győzte le két szettben. Párosban is eljutott a fináléig Monica Niculescu oldalán, a román duó viszont vereséget szenvedett az Ekaterina Makarova/Elena Vesznina orosz kettőstől.

Kapcsolódók

Kimaradt?