Simona Halep bejutott a washingtoni torna nyolcaddöntőjébe

Továbbjutott kedden Simona Halep a Washingtonban zajló, 226.750 dollár összdíjazású kemény pályás tenisztorna női versenyének nyolcaddöntőjébe. 

Az első helyen kiemelt Halep 7-6 (3), 6-0 arányban győzte le az Egyesült Államokat képviselő Sloane Stephenst. A román teniszezőnek 1 órára és 19 percre volt szüksége ahhoz, hogy felülmúlja a világranglista 957. helyét elfoglaló ellenfelét.

Az amerikai játékos egyébként 2013-ban a 11. volt a világranglistán, idén ez volt a második hivatalos mérkőzése, Wimbledonban az első forduló után búcsúzott a küzdelmektől. 

A nyolcaddöntőben Mariana Duque-Marino lesz Halep ellenfele. A 27 éves kolumbiai teniszezővel (115. a világranglistán) egy alkalommal találkozott: 2011-ben 6-3, 7-6 (6) arányban Halep nyert Madridban. 

Patricia Ţig is bejutott kedden a washingtoni torna nyolcaddöntőjébe, miután 7-6 (4), 7-6 (3) arányban felülmúlta a nagy-britanniai Heather Watsont. Ţig következő ellenfele a hatodik helyen kiemelt Monica Niculescu és a japán Nao Hibino közötti mérkőzés győztese lesz. 

Kapcsolódók

Kimaradt?