Vizes-vb: két meccs alatt 44 gólt dobtak a magyar lányok

A budapesti rendezésű vizes világbajnokság keddi játéknapján tizenkilenc góllal győzött a magyar női vízilabda-válogatott a franciák legjobbjai ellen.

A magyar együttestől második csoportmeccsén – a japánok felett aratott 20:11-es győzelem után – újabb nagy különbségű sikert várt a piros-fehér-zöld színekért szorítók tábora, már csak azért is, mert a keddi ellenfelet a magyar csapatnál jóval alacsonyabban jegyzik.

Így csak a gólkülönbség lehetett kérdés, az viszont ösztökélő szempont volt Bíró Attila szövetségi kapitány válogatottja számára, hogy a négyes másik kiemelkedő tagjánál, a holland csapatnál jobban verje meg a franciákat a csoportelsőségről határozó csütörtök esti összecsapás előtt.

A 19 gólos siker azt jelenti, hogy – ha a japánok legyőzik a franciákat – a csütörtöki magyar-holland összecsapáson a Bíró-alakulatnak nyernie kell a csoportelsőség megszerzéséhez, francia diadal esetén viszont ehhez a döntetlen is elegendő. A kvartett első helye automatikusan negyeddöntős részvételt ér.

Vizes-világbajnokság, Budapest
Női vízilabdatorna, C csoport, 2. forduló
Magyarország–Franciaország 24:5 (7:0, 7:2, 6:3, 4:0)
gólok: Bujka, Keszthelyi, Antal 4-4, Czigány, Tóth, Takács, Szilágyi 2-2, Illés, Csabai, Gurisatti, Szücs 1-1, illetve Millot 2, Sacre Au., Sacre Ad., Bachelier 1-1.

„Alapvetően tetszett, amit láttam, jól játszottak a lányok, ennyi hiba, amit elkövettünk, még belefér – értékelt Bíró Attila. – Természetesen egészen más meccs lesz a hollandok elleni, ahol – mivel szerintem a japánok megverik a franciákat – nekünk győznünk kell a csoportelsőséghez. Nyilván nehéz lesz, az a mérkőzés teljesen háromesélyes, nem lehet prognosztizálni a végeredményt.”

„A mai meccsről annyit tudok mondani, hogy jól támadtunk és jól is védekeztünk – összegzett Keszthelyi Rita csapatkapitány. – A közönség most is fantasztikus volt, egy életre szóló élményt kaptunk.” A hollandokra kitérve azt mondta, arra számít, hogy ők is úgy fognak játszani, „mint akik vért ittak”. „De nyerni akarunk...” – hangsúlyozta.

A csoport korábbi mérkőzésén: Hollandia–Japán 20:8 (7:0, 3:5, 5:2, 5:1)
A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont (44:16), 2. Hollandia 4 (37:10), 3. Japán 0 (19:40), 4. Franciaország 0 (7:41)

Kapcsolódók

Kimaradt?