Diószegi László nem számít ellenséges fogadtatásra a Liga 1-ben

A Gazeta Sporturilor honlapján terjedelmes interjú jelent meg hétfőn a Sepsi OSK főtámogatójával. Diószegi László egyebek mellett a sepsiszentgyörgyi labdarúgóklub költségvetéséről, az esetleges szélsőséges provokációkról, és arról is beszélt, hányadik helyezéssel lenne elégedett a szezon végén.

Amint arról beszámoltunk, a Sepsi OSK 1–0 arányban kikapott vasárnap az Astra Giurgiu pályáján a Liga 1 alapszakaszának első fordulójában. A háromszéki csapatot ezúttal is elkísérték a leglelkesebb szurkolók a hosszú kiszállásra. Mindeddig nem érkeztek hírek incidensekről, de félő, hogy a Liga 2 után az élvonalban is a támadások célpontjává válhat a Székely Légió.

Arra a kérdésre, hogy tart-e a xenofób, szélsőséges provokációktól, amelyek a Sepsi OSK szurkolóit, vagy éppen a csapatot érhetik, Diószegi László a következőt válaszolta a gsp.ro-nak:

„Nem! Minden normális ember, láthatja, hogy a csapatunk román. Az más dolog, hogy a szurkolóink többsége magyar nemzetiségű és magyarul énekel. A dalok viszont a folklórból származnak, nincs bennük semmi rossz, nem más csapatok vagy szurkolók ellen szólnak, nemzeti felütésektől mentesek. Lefordíttatom a galerink dalait, hogy mindenki érthesse, miről szólnak. A másodosztályban volt ahol megtapsolták a szurkolóinkat. Persze, kretének mindkét oldalon lehetnek, de meggyőződésem, hogy a Liga 1-es stadionokban jó fogadtatásban lesz részünk. Nem vagyunk ellenségek, együtt élünk Romániában.”

A székelyföldi vállalkozó elmondta, hogy a klubnál a kis lépések taktikáját követik, nem akarnak óriási fizetésekkel dobálózni. A legnagyobb bér a játékosok körében 4000 euró, a többség pedig 1000 és 3000 euró között keres havonta. Azok a labdarúgók, akik hozzájárultak a feljutáshoz és a Sepsi OSK-nál maradtak, 50 százalékos fizetésemelést kaptak. A klub költségvetése 2,5 millió euró köré tehető.

„Nincsenek tartozásaink, és remélem, nem is fogunk ebbe a helyzetbe kerülni, mivel ha egy elmaradás elkezd gurulni, később nehéz megállítani. A feljutás után három-négy új cég állt a klub mellé, arra alapozunk, hogy a vezetőségben mindenki barát a másikkal, és mindenki százszázalékosan a csapat mellett van” – nyilatkozta Diószegi László, aki azt is elárulta, a télen valóban felvette a kapcsolatot Lucian Sânmărteannal, de hiába látta volna szívesen a csapatában a népszerű középpályást, a kínai ajánlatokkal nem tudott versenybe szállni.

Diószegi László szerint őrültség lenne most arról álmodozni, hogy a Sepsi OSK a rájátszásért hajtson. A háromszéki üzletember úgy fogalmazott, tudják hol van a helyük, és bármikor kiegyezne akár egy tizenegyedik helyezéssel. Diószegi egyúttal azt ígérte, soha nem fogja a játékvezetőket kritizálni, mivel a negyedik vonalban átérezte, mit jelent bírónak lenni. Mint mondta, ők is emberek, így néha hibázhatnak.

„Játszadoztam a gondolattal, hogy igazoljunk egy brazil vagy egy argentin játékost, aki színt vinne a játékunkba, de nem tudom, hogy kapunk-e értékes labdarúgót havi 3000-3500 eurós fizetésért. Nem szeretnék semmi rendkívülit, csak azt, hogy ne kelljen szégyenkeznünk és elkerüljük a kiesést” – fejtette ki a Sepsi OSK tulajdonosa.

Kapcsolódók

Kimaradt?