Roland Garros: Halep újabb győzelme nyolcaddöntőt ért

Bejutott Simona Halep a párizsi Grand Slam-torna nyolcaddöntőjébe, miután 6:0, 7:5 arányban legyőzte az Oroszországot képviselő Darija Kaszatkinát.

A harmadikként kiemelt, a világranglista negyedik helyén álló Halepnek 1 óra és 18 perc alatt sikerült nyernie, miután a második szettben négy játszmalabdát is hárított. Ezzel a győzelmével Halep bebiztosított magának egy 200 ezer eurós pénzdíjat és 240 világranglista pontot.

A nyolcaddöntőben Carla Suarez Navarro lesz Halep ellenfele. A két játékos egymás elleni mérlegét Halep vezeti 6ؘ–5-re. Legutóbb a tavalyi US Open nyolcaddöntőjében találkoztak egymással a pályán, akkor a román teniszező nyert.

A nők páros versenyében Irina Begu a kínai Zheng Saisaijal az oldalán 1:6, 6:4, 6:3-ra győzött szombaton az Abigail Spears (USA)/Katarina Srebotnik (Szlovákia) alkotta duó ellen, és ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol a Duan Ying-Ying/Peng Suaj kínai kettős lesz az ellenfél.

Párosban Raluca Olaru is nyolcaddöntőt játszhat, miután az ukrán Olga Szavcsukkal legyőzték péntek este a magyar Babos Tímea és a cseh Andrea Hlavácková duót. A legjobb tizenhat között a holland Kiki Bertens és a svéd Johanna Larsson vár Olaruékra.

Kapcsolódók

Kimaradt?