Liga 1: három klub is elkerülné a kiesést

Az utolsó forduló előtt három klubot veszélyezteti a kiesés a román labdarúgó I. liga alsóházában. Vasárnap este kiderül, hogy a Marosvásárhelyi ASA-t melyik csapat követi a másodosztályba, ugyanakkor a Liga 2-ben a harmadik helyre befutó Aradi UTA is ellenfelet kap.

Az élvonalbeli bajnokság jelenlegi idénye a végéhez közeledik, az alsóházi rájátszás hétvégi záró fordulójában három mérkőzésnek is komoly tétje lesz. Egyelőre csak a Marosvásárhelyi ASA a biztos búcsúzó, a másik kiesőhelyet, illetve az osztályozót jelentő hatodik pozíciót a Temesvári ACS Poli, a Concordia Chiajna és a Pandurii Tg. Jiu kerülné el.

​Mindhárom kiesőjelölt idegenben szerepel, a Pandurii játékosai Botoșani-ba utaznak, a Concordia az FC Voluntari vendége lesz, míg a temesváriak Medgyesen lépnek pályára. A bánságiaktól nagy bravúr lenne a bennmaradás, miután az alapszakaszt 14 pontos mínusszal kezdték. A hármas versenyben a Pandurii indul előnnyel, a Gorj megyei alakulat egy ponttal többet birtokol riválisainál. 

A szezon véglegesen lezáró osztályozó első felvonását június 8-án, a visszavágót három nappal később rendezik.

Román labdarúgó I. osztály, alsóházi rájátszás

A 13. forduló eredményei

Pandurii Tg. Jiu–Medgyesi Gázmetán 0–0

Temesvári ACS Poli–Marosvásárhelyi ASA 3–1 (2–0)
gól: Alexandru Popovici (3., 17.), Sebastian Mailat (59.), ill. Bănel Nicoliță (65.)

Concordia Chiajna–FC Botoșani 2–1 (0–1)
gól: Marian Cristescu (56.), Valentin Munteanu (62.), ill. Andrei Herghelegiu (45., büntetőből)

Csütörtökön: CSM Poli Iași–FC Voluntari (20.30)

Az utolsó forduló programja (június 4., vasárnap)
21.00 FC Botoșani–Pandurii Tg. Jiu
21.00 FC Voluntari–Concordia Chiajna
21.00 Medgyesi Gázmetán–Temesvári ACS Poli
Hétfőn: 15.30 Marosvásárhelyi ASA–CSM Poli Iași

Pillanatnyi állás: 1. CSM Poli Iași 41 pont (12 mérkőzés), 2. Medgyesi Gázmetán 38 pont, 3. FC Voluntari 36 pont (12 mérkőzés), 4. FC Botoșani 30 pont, 5. Pandurii Tg. Jiu 27 pont, 6. Temesvári ACS Poli 26 pont, 7. Concordia Chiajna 26 pont, 8. Marosvásárhelyi ASA 13 pont.

Megjegyzés: az utolsó két csapat kiesik, míg a hatodik helyezett osztályozót játszik az Aradi UTA-val, amely harmadik lett a másodosztályban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?