Issa Thiaw pontot mentett a Sepsi OSK-nak

Döntetlent játszott a Chindia Târgoviște csapatával vasárnap délben a Sepsi OSK. A székelyföldiek egyenlítő gólját a szenegáli Issa Thiaw szerezte.

„Álmaimban sem gondoltam volna, hogy Sepsiszentgyörgynek valaha első osztályú futballcsapata lehet” – ezt Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa nyilatkozta a napokban. A Kovászna megyei együttes bár újoncként érkezett a második vonalba, a szezon hajrájában a feljutásért harcol.

A Liga 2 harmincharmadik fordulójában a piros-fehérek a Chindia Târgoviștehez látogattak, ahhoz a csapathoz, amely az egyik legjobb hazai mutatóval rendelkezik a mezőnyből. Rossz előjelnek számított a Sepsi OSK számára Hadnagy Attila sérülése, a bajnokság második legeredményesebb csatárja még a cserepadra sem ülhetett le.

A Valentin Suciu által felkészített vendégeknek természetesen az lett volna az ideális, ha mindhárom pontot elhozzák a Chindiától, de a mutatott játék alapján talán a döntetlennel is elégedett lehet a fiatal edző.

A Chindia játékosai rögtön az első percben próbára tették Niczuly Rolandot, a szentgyörgyiek kapusa magabiztosan hárította Cristian Neguț lövését. A másik kapunál Dragoș Huiban került kétszer is helyzetbe, de nem találta el a kaput. A vezetést aztán a házigazdák szerezték meg, Martac betört a tizenhatosba, kicselezte Mitra Szilárdot, a középen érkező Honciu pedig jól helyezett lövéssel zárta a támadást (1–0).

A második félidőt is jobban kezdte a târgoviștei alakulat, a 63. percben viszont kiegyenlített a Sepsi: Issa Thiawra nem léptek ki a hazai védők, így a szenegáli középpályás zavartalanul próbálkozhatott 18 méterről, lövése a kapu jobb oldalában landolt (1–1). A lövés végén kissé megsérült az afrikai légiós, de a játékot folytatni tudta.

A mérkőzés utolsó szakaszában megint a Chindia tett többet a gólszerzésért, a 85. percben Răduțoiu belépőjénél büntetőt kértek a vendéglátók – hiába, mert a játékvezető máshogy látta. A meccs legutolsó helyzetét Honciu puskázta el, nyolc méterről bombázott Niczuly kapuja mellé.

A Chindia Târgoviște ezzel az eredménnyel alighanem utolsó esélyét is eljátszotta, hogy legalább az osztályozót jelentő harmadik helyet elcsípje. A Sepsi OSK pillanatnyilag éppen harmadik a tabellán, de az egy ponttal jobban álló Aradi UTA egy meccsel kevesebbet játszik a hátralevő fordulókban.

Román labdarúgó II. osztály, 33. forduló

Chindia Târgoviște–Sepsi OSK 1–1 (1–0)
gólok: Georgian Honciu (37.), illetve Issa Thiaw (63.)
Chindia: Căbuz - Martac, Vătavu, Ispas, Dumitraşcu – Pătru (Nisipeanu 72.), Honciu, L. Mihai, Crinel Stoica (Pencea 78.) – Neguţ, Cherchez. Vezetőedző: Nicolae Croitoru
Sepsi: Niczuly – Răduţoiu, Burlacu, Damian, Olteanu – Minciună, Mitra, Greu (Jakab 88.), Issa, Huiban – Ene (Bujor 56.). Vezetőedző: Valentin Suciu

Korábbi eredmények

  • Temesvári ASU Poli–Dunărea Călărași 4–1
  • Metalul Reșița–Brassói FC 1–1
  • Foresta Suceava–Nagyváradi Luceafărul 2–0
  • CS Mioveni–FC Academica Clinceni 3–2
  • CS Balotești–Szatmárnémeti Olimpia 1–0
  • CSM Râmnicu Vâlcea–CS Afumați 0–3 (játék nélkül)
  • Aradi UTA–Unirea Tărlungeni 3–0 (játék nélkül)
  • A Dacia Unirea és a Juventus București pihent ebben a fordulóban

Az élmezőnyben: 1. és biztos feljutó a Juventus București 69 pont (29 mérkőzés); 2. Aradi UTA 59 (30); 3. Sepsi OSK 58 (29); 4. CS Mioveni 57 (30); 5. Brassói FC 54 (30); 6. Chindia Târgoviște 51 (29) – az első és a második helyezett jövőre biztosan az élvonalban szerepelhet, míg a harmadik legtöbb pontot gyűjtő csapat osztályozót játszik a Liga 1 alsóházi rájátszásának harmadik leggyengébb együttesével.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?