Liga 2: Az UTA nyerte a partiumi rangadót

2-0-ra legyőzte az aradi UTA a Szatmárnémeti Olimpiát a Liga 2 partiumi rangadóján.

Ősszel, a Laurențiu Roșu vezetőedző kinevezése utáni első meccsen 3–0-s vereséget szenvedett Szatmárnémetiben az UTA labdarúgócsapata, volt tehát miért visszavágni kedd délután, a másodosztályú bajnokság 31. fordulójának nyitómérkőzésén az Olimpiának.

De a bizonyítási vágynál is fontosabb volt az aradiak számára, hogy begyűjtsék a három pontot, mert így az egyenes feljutást jelentő második helyért folyó versenyfutásban ideig-óráig megelőzhették a fő vetélytárs Sepsiszentgyörgyöt.

Ennek megfelelően nagy lendülettel kezdték a világosi meccset a „házigazdák” – tavasszal a hegyaljai településen rendezi hazai meccseit az UTA, az aradi stadion átépítése, és a többi szóba jöhető pálya felújítása miatt –, és már tíz perc elteltével vezetéshez jutottak. Egy szöglet után Curtuiuș fejelte vissza középre a labdát, az ötös vonalán helyezkedő Strătilă pedig a kapuba bólintotta a játékszert.

A meccs hátralevő részét elszánt küzdelem, viszonylag jó iram, de technikailag sok bizonytalan megmozdulást jellemezte, de a véghajrában tényleg első osztályú megmozdulással növelték előnyüket a házigazdák: egy ellentámadás végén Munteanu a bal oldalon fordult kapura a tizenhatoson belül, lövése kipattant a védők lábáról, de a labdát Curtuiuș tizenhét méterről, kapásból küldte a léc alá.

Az UTA ezzel sorrendben harmadik győzelmét könyvelhette el, a Sepsi és a Juventus elleni rangadók után a partiumi derbin is diadalmasan hagyhatta el a pályát, s jelenleg a második helyre lépett elő. A forduló mérkőzéseinek zömét szerdán délután játsszák, ám a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK csütörtökön lép pályára Balotești-en, és nyernie kell, hogy visszaelőzhesse az aradiakat.

II. Liga, 31. forduló: UTA–Szatmárnémeti Olimpia 2–0, gólszerző: Strătilă (10. p.), Curtuiuș (90+3. p.).

Az élen: 1. Juventus 66 pont / 27 meccs, 2. UTA 56/28, 3. Sepsi 54/27, … 7. Olimpia 44/28.

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?